Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV prekybos centre šaudęs Arcanas Cetinas – kas jis?

Jaunas vyras, penktadienio naktį nužudęs penkis žmones prekybos centre „Cascade“, buvo sulaikytas šeštadienį apie 19 valandą vietos laiku. Kas paaiškėjo apie šį žmogų, kai buvo nustatyta jo tapatybė?
Išpuolis prekybos centre
Išpuolis prekybos centre / „Scanpix“/AP nuotr.

Šaudynių prekybos centre chronologija

Po šaudymo prekybos centre „Cascade“ žuvo 5 žmonės.

Nustatyta šaudžiusio asmens tapatybė – 20 metų Arcanas Cetinas.

Keturios žuvusios – moterys. Vienas vyras, kuris buvo sunkiai sužeistas susišaudymo metu, mirė šeštadienio rytą.

Nustatyta, kad jaunuolis lankė Oako Harboro aukštąją mokyklą, paskutinė jo gyvenamoji vieta buvo Oak Harbore. Policijos atstovai sakė, kad penktadienio vakarą jie ieškojo Lotynų Amerikos kilmės amerikiečio, kuris buvo apsirengęs juodais drabužiais ir turėjo su savimi medžioklinio tipo šautuvą. Šis aprašymas rėmėsi liudininkų parodymais. Pats A.Cetinas savo „Facebook“ paskyroje mini, kad jis yra iš Turkijos.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Arcanas Cetinas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Arcanas Cetinas

Jau kaltintas dėl buitinio smurto atvejo, bet dar nenuteistas

2014 m. spalį A.Cetinas buvo kaltinamas dėl buitinio smurto, tačiau nuteistas nebuvo. Jam buvo uždrausta įsigyti šaunamąjį ginklą. Tuo metu A.Cetinui buvo vos 18 metų ir teismui nebuvo aišku, kur jis galėtų apsistoti, kadangi su įtariamuoju bendrauti artimiesiems buvo uždrausta.

Pasak teismo ataskaitų, jaunuolio tėvas nurodė, kad A.Cetino dėdė nepasiruošęs jo priimti savo namuose Sumeryje. Buvo prašoma panaikinti draudimą bendrauti su jaunuoliu, tačiau teisėjas draudimo nepanaikino ir paskyrė kito teismo posėdžio datą vėlesniam laikui. Pasak teismo, A.Cetinas apsigyveno vietiniame motelyje.

2014 m. lapkritį, kai A.Cetinas teismo posėdyje teisinosi esąs nekaltas, jo adresas buvo pasikeitęs, jis gyveno Coupevillyje. Gruodžio mėnesį jo tėvai dalyvavo teismo posėdyje, kuriame vėl buvo svarstomas orderio dėl draudimo bendrauti su jaunuoliu panaikinimo klausimas.

Teismo atstovai pasiteiravo tėvų, ar namuose yra šaunamųjų ginklų, ir jaunuolio mama patikino, kad jie visi buvo išnešti iš namų. Kitą dieną teisėjas patenkino prašymą panaikinti orderį, draudžiantį su A.Cetinu bendrauti.

Kadangi byla buvo tęsiama ir 2015 m., jaunuolis buvo stebimas. Pasirodė informacija apie galimą kitą A.Cetino išpuolį ir dar vieną galimą auką. Dėl to 2015 m. rugpjūtį jaunuoliui buvo nurodyta pasitikrinti savo psichinės sveikatos būklę. Įvertinimas buvo baigtas 2016 m. kovą.

Teisme taip pat buvo keliamas klausimas dėl kanapių vartojimo. Tačiau teisėjas išreiškė abejonę, ar tai susiję su jaunuolio psichinės būklės įvertinimu. Pasak jo, kanapių vartojimas neturėjo įtakos jo psichikos sveikatai.

Gegužę teisėjas priėmė sprendimą atidėti kaltinimą dėl šio užpuolimo atvejo. Tai reiškia, kad A.Cetinas nebuvo nuteistas. Atidėjimo laikotarpiu teismas jam uždraudė vartoti alkoholį ir narkotikus.

Praėjusių metų rugpjūtį A.Cetinas savaitę lankė psichologines konsultacijas. Taip pat jam buvo atliktas alkoholio vartojimo testas. Grįžti prie jo atvejo teisme nuspręsta tik 2018 m.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius