-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

JAV prezidentas Barackas Obama atšaukė draudimą tiekti į Siriją ginkluotę ir karinę įrangą

JAV prezidentas Barackas Obama atšaukė draudimą tiekti į Siriją ginkluotę, karinę įrangą ir techniką, ketvirtadienį pranešė Baltieji rūmai. Šis žingsnis faktiškai atšaukia ginkluotės embargą Sirijai, kurios režimą Vašingtonas laiko „terorizmo rėmėju“.
Barackas Obama
Barackas Obama / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Visgi prezidento įsake Pentagonui ir Valstybės departamentui aiškinama, kad draudimas tiekti ginkluotę Sirijos režimui lieka galioti, o karinio pobūdžio įranga ir paslaugos bus prieinama tik „užsienio pajėgoms, nereguliariosioms pajėgoms, grupėms arba asmenims, dalyvaujantiems arba prisidedantiems prie šiuo metu vykdomų JAV karinių kovos su terorizmo operacijų, kurios yra būtinos Jungtinių Valstijų nacionalinio saugumo interesams, arba jas palaiko“.

Apie kiekvieną planuojamą ginklų, įrangos arba technikos perdavimą, taip pat paslaugų suteikimas turės būti perspėjama prieš 15 dienų, kad būtų galima nuspręsti, ar toks žingsnis atitinka minėtos antiteroristinės misijos tikslus.

Pasak kai kurių analitikų, šis B.Obamos sprendimas susijęs JAV administracijos pastangomis oficialiai padidinti paramą Sirijos opozicijos kovotojams, stumiamiems iš vyriausybės pajėgų atakuojamų Alepo miesto rytinių rajonų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius