-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV prezidentas Barackas Obama pageidauja Europos skolų krizės sprendimo plano detalių

JAV prezidentas Barackas Obama ketvirtadienį pareiškė, kad Prancūzijos kurorte Kanuose susirinkusių pasaulio lyderių pagrindinė užduotis – išspręsti Europos finansų krizę.
Barackas Obama
Barackas Obama / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pasak jo, Europos Sąjunga (ES) atliko svarbių žingsnių šia kryptimi, tačiau „reikės sukonkretinti detales, kaip šis planas bus visiškai ir ryžtingai įgyvendintas“.

Po privataus susitikimo su Prancūzijos prezidentu Nicolas Sarkozy ketvirtadienį prasidėjusio Didžiojo dvidešimtuko (G-20) kuluaruose B.Obama nurodė, kad jiedu kalbėjosi apie padėtį Graikijoje ir kaip galima padėti išspręsti šią situaciją.

Graikiją apėmė politinis sąmyšis, kai jos premjeras pirmadienį apstulbino Europą, pasiūlęs surengti referendumą dėl Atėnų finansinio gelbėjimo plano. ES lyderiai buvo įsitikinę, kad jiems pavyko išspręsti Graikijos skolų krizės klausimą, kai praeitą savaitę buvo priimtas finansinio gelbėjimo planas, tačiau Atėnų sprendimas pateikti šį planą referendumui vėl iškėlė pavojų, kad pasaulio ekonomiką apims nauja recesijos banga.

Tačiau po maždaug valandą trukusio susitikimo su N.Sarkozy B.Obama nepateikė jokių detalių, ką JAV galėtų nuveikti kartu su savo sąjungininkais Europoje.

„Jungtinės Valstijos toliau bus europiečių partnerės, siekiant atremti šiuos iššūkius“, – teigė B.Obama.

Vėliau per susitikimą su Vokietijos kanclere Angela Merkel prezidentas pridūrė: „Dabar, kai pamatėme tam tikrą pažangą, tikimės dirbti kartu, kad sugalvotume, kaip galėtume tai veiksmingai įgyvendinti; pasirūpinti, kad būtų stabili ne vien euro zona, bet ir pasaulio finansų sistema.“

N.Sarkozy po susitikimo su B.Obama nurodė: „Mėginame sukurti G-20 vienybę.“

Prancūzijos prezidentas sakė, kad šio susitikimo svarbiausia tema yra ekonomikos stabilumas, ypač Graikijos krizės klausimas.

N.Sarkozy taip pat nurodė, kad jiedu su B.Obama sutaria, jog verslas turi prisidėti brendant iš pasaulinės finansų krizės.

Jis pridūrė, kad kartu su JAV vadovu „pradėjo bendrą analizę, kaip paskatinti finansų pasaulį“ prisidėti ieškant šios krizės sprendinio. N.Sarkozy plačiau nekomentavo, tačiau gyrė B.Obamą, kuris „išmano dalykus, tokius kaip finansinių operacijų mokestis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius