-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV prezidento įbrolis George'as Obama sulaikytas dėl narkotikų

Kenijos policija šeštadienį pranešė už marihuanos laikymą sučiupusi JAV prezidento Baracko Obamos įbrolį George'ą Obamą.
Barackas Obama
Barackas Obama šeštadienį sulaukė žinios, kad jo įbrolis įkliuvo su narkotikais. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Inspektorius Augustine'as Mutembei žiniasklaidą informavo, kad G.Obama sulaikymo metu mėgino pasipriešinti. Pareigūnai uždarė jį į Hurumos policijos poskyrį sostinėje Nairobyje, o pirmadienį įtariamasis bus nugabentas į teismą.

CNN korespondentui Davidui McKenzie pavyko pasikalbėti su sulaikytuoju. G.Obama neigia jam metamus kaltinimus. „Jie paėmė mane iš namų. Aš nežinau, kodėl jie mane kaltina“, – gynėsi galingiausios pasaulio valstybės lyderio įbrolis.

Kaip praneša CNN, G.Obama ir JAV prezidentas yra menkai pažįstami, nors anksčiau jiems yra tekę susitikti. G.Obama buvo vienas iš nedaugelio artimų B.Obamos giminaičių, kurie nedalyvavo inauguracijos ceremonijoje, praėjusią savaitę vykusioje Vašingtone.

D.McKenzie 2008-ųjų rugpjūtį G.Obamą surado gyvenantį mažame namelyje Hurumoje, Nairobio lūšnynų rajone. Iš jo gimimo liudijimo aišku, kad vyriškis yra B.Obamos įbrolis. Abiejų jų tėvas – tas pats.

Barackas Obama vyresnysis paliko dabartinio JAV prezidento motiną ir grįžo į Keniją, kai jų sūnui buvo vos keleri metai. Vėliau jis žuvo autoavarijoje – tuo metu G.Obama buvo vos pusės metų amžiaus.

G.Obama buvo paskutinis savo tėvo vaikas ir nieko nežinojo apie garsųjį įbrolį, kol šis praėjusiais metais neišsikovojo aukščiausių pozicijų JAV demokratų gretose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius