-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

JAV reikalauja, kad Sirijos režimas nutrauktų Alepo bombardavimą

Jungtinės Valstijos šeštadienį pareikalavo, kad Sirijos lyderio Basharo al Assado pajėgos nutrauktų Alepo miesto bombardavimą ir padėtų atkurti paliaubas visos šalies mastu.
Sirijoje per naikintuvų atakas apgriauti namai
Sirijoje per naikintuvų atakas apgriauti namai / „Scanpix“ nuotr.

Per telefoninius pokalbius su Jungtinių Tautų (JT) taikos pasiuntiniu Sirijai ir vyriausiuoju opozicijos derybininku JAV valstijos sekretorius Johnas Kerry pareiškė, jog svarbiausias prioritetas esąs „tvarios, visuotinės paliaubos šalies mastu“.

Paliaubos tarp B.al Assado pajėgų ir sukilėlių koalicijos buvo paskelbtos vasario mėnesį, tačiau pastaruoju metu joms kilo žlugimo grėsmė, ypač padalytame ir apsiaustame Alepo mieste.

Taikos procesui kabant ant plauko J.Kerry sekmadienį skrenda į Ženevą, kur jis ves derybas su JT pasiuntiniu Staffanu de Mistura ir Saudo Arabijos bei Jordanijos užsienio reikalų ministrais.

Per pokalbius su S.de Mistura ir Sirijos opozicijos Vyriausiojo derybų komiteto generaliniu koordinatoriumi Riadu Hijabu amerikiečių diplomatijos vadovas išreiškė „rimtą susirūpinimą“ dėl Alepo.

„Sekretorius aiškiai nurodė, kad smurtas Alepe ir galiausias grįžimas prie tvarių, visuotinių paliaubų šalies mastu yra svarbiausias prioritetas“, – sakė Valstybės departamento atstovas spaudai Johnas Kirby.

Per pokalbius J.Kerry taip pat atmetė Rusijos ir režimo tvirtinimus, kad oro smūgių Alepe taikinys yra „Al Nusros frontas“, džihadistų grupuotė, kurios neapima paliaubos.

„Sekretorius aiškiai nurodė, kad mes raginame Rusiją žengti žingsnius sustabdyti režimo pažeidimus, ypač beatodairiškas oro atakas Alepe“, – pridūrė J.Kirby.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius