Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV reiškia nepasitenkinimą Ukrainos sprendimu – valstybės sekretorius Johnas Kerry atšaukė vizitą į Kijevą

Nepasitenkinimą Ukrainos sprendimu atsisakyti Asociacijos sutarties su Europos Sąjunga parodė ir Jungtinės Amerikos Valstijos. JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry atšaukė šią savaitę turėjusį įvykti ir ilgai lauktą vizitą į Kijevą, praneša „The New York Times“.
Johnas Kerry
Johnas Kerry / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vietoje to J.Kerry trečiadienį aplankys Moldovą, kuri, nepaisant spaudimo iš Rusijos, vis dar neatsisako Europos integracijos tikslų.

„Norėjome pasiųsti labai aiškų paramos signalą toms šalims, kurios siekia suartėti su ES dėl to, ką tai reiškia jų nusiteikimui siekti reformų“, – komentuoja aukštas Valstybės Departamento pareigūnas.

J.Kerry planavo pasveikinti Ukrainą pasirašius Asociacijos sutartį su ES apsilankydamas Kijeve, kur vyks Europos Saugumo ir Bendradarbiavimo Organizacijos (ESBO) susitikimas. Vis dėlto Ukrainos prezidento Viktoro Janukovyčiaus sprendimas atsisakyti glaudesnių ryšių su ES privertė J.Kerry pakeisti planus.

JAV valstybės sekretorius, į Europą atvykęs dalyvauti dviejų dienų NATO susitikime, norėjo aplankyti kurią nors Rytų Europos šalį, siekiančią glaudesnių ryšių su ES.

„Jei Ukraina būtų tai padariusi, būtų buvę sunkiau nuspręsti, ar dalyvauti ESBO susitikime, bet kadangi tai neįvyko, mes keliausime ten, kur priimti europietiški sprendimai“, – sako dėl diplomatinio protokolo prisistatyti atsisakęs Valstybės Departamento pareigūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius