-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV respublikonų pretendentą į prezidentus Hermaną Cainą jau antrą kartą kaltina priekabiavimu

Jungtinėse Valstijose jau antra moteris viešai priekabiavimu apkaltino respublikonų pretendentą į prezidentus Hermaną Cainą.
Hermanas Cainas
Hermanas Cainas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Karen Kraushaar, kuri į viešumą išėjo antradienį, tvirtina, kad buvo viena iš dviejų moterų, 10-ajame dešimtmetyje pateikusi ieškinį H.Cainui dėl seksualinio priekabiavimo. Tuo metu ji dirbo Nacionalinėje restoranų asociacijoje, o H.Cainas buvo jos prezidentas.

Praėjusią savaitę K.Kraushaar per savo advokatą paskelbė pareiškimą, kuriuo apkaltino H.Cainą „daugybe nederamo elgesio ir nepageidaujamo dėmesio“ atvejų.

„Kai prie tavęs seksualiai priekabiaujama darbo vietoje, esi itin pažeidžiama“, – antradienį laikraščiui „The New York Times“ sakė K.Kraushaar, kuri dabar yra Iždo departamento atstovė.

„Darai viską, ką tik gali, kad greitai įsitaisytum į darbą kokioje nors saugioje vietoje, ir būtent tai maniau padariusi, kai išėjau“, – sakė ji.

Pasak jos, ji dar neapsisprendė, ar paskelbs įtariamo H.Caino priekabiavimo prie jos detales, bet svarsto „mintį dėl bendros spaudos konferencijos, kurioje visos šios moterys būtų drauge su savo advokatais ir kurioje visi šie įrodymai būtų apsvarstyti drauge“.

Jos interviu buvo išspausdintas kaip tik tokiu metu, kai H.Cainas surengė spaudos konferenciją Arizonoje ir neigė visus jam mestus kaltinimus seksualiniu priekabiavimu.

„Niekada su niekuo nederamai nesielgiau, taškas“, – pareiškė jis.

Toje spaudos konferencijoje Arizonoje jis sakė, kad prisiminė K.Kraushaar skundą, bet pažymėjo, kad jos kaltinimai buvo pripažinti nepagrįstais.

„Ji negalėjo rasti nieko, kas patvirtintų jos pasakojimą“, – pridūrė jis.

H.Cainas, buvęs picerijų tinklo vadovas, kuris iš pradžių nebuvo laikomas žmogumi, turinčiu daug šansų tapti respublikonų kandidatu į prezidentus, dabar yra vienas iš dviejų pagrindinių pretendentų, bet turi atremti vis naujus kaltinimus seksualiniu priekabiavimu, kuriuos jau reiškia keturios moterys.

Šis skandalas gali sužlugdyti jo kampaniją, net jei jis šiuo metu populiarumu prilygsta respublikonų veteranui Mittui Romney ir turi realias galimybes 2012 metų rinkimuose varžytis su demokratų prezidentu Baracku Obama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius