-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV rinkikų kolegijos narys atsistatydino, kad nereikėtų balsuoti už D.Trumpą

Teksaso valstijos respublikonas, paskirtasis rinkikų kolegijos narys nusprendė pasitraukti, nenorėdamas balsuoti už respublikonų iškeltą kandidatą Donaldą Trumpą, rašo „The Independent“.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Gruodžio 19 dieną susitinkanti rinkikų kolegija turėtų patvirtinti visų valstijų rinkimų rezultatus. Teksaso rinkėjai įpareigojo savo rinkikų kolegijos atstovus atiduoti balsus už D.Trumpą, tačiau vienas kolegijos narių Artas Sisnerosas nusprendė geriau pasitraukti nei atiduoti balsą už verslo magnatą.

Savo tinklaraščio įraše, kurį paskelbė Padėkos dienos metu, A.Sisnerosas dėstė, kad rinkikų kolegijos tikslas tapo „korumpuotas ir iškreiptas“, o jis pats negali balsuoti už D.Trumpą, kuris, jo manymu, netinka JAV lyderio vaidmeniui.

„Nematau biblinių savybių, kurios patvirtintų, kad Donaldas Trumpas yra tinkamas prezidento postui“, – rašė pamaldus respublikonas.

„Jei Trumpas nėra kvalifikuotas, tai mano, kaip atsakingo rinkikų kolegijos nario, moralinė ir istorinė pareiga yra balsuoti sąžine, todėl aš negaliu atiduoti balso už Donaldą Trumpą“, – pridūrė jis.

„Nesvarbu, koks bus mano sprendimas, bet tikrovė tokia, kad Trumpas bus mūsų prezidentu. Kadangi aš, vadovaudamasis sąžine, negaliu balsuoti už Trumpą ... vienintele galimybe lieka palikti rinkikų kolegiją“, – paskelbė A.Sisnerosas.

Jo vietą kolegijoje turėtų užimti kitas respublikonų partijos narys, kuris įsipareigos patvirtinti D.Trumpo pergalę Teksaso valstijoje, o tuo pačiu ir visose Jungtinėse Amerikos Valstijose.

D.Trumpas, pralaimėjęs bendrų balsų persvara Hillary Clinton, laimėjo rinkimus būtent dėl unikalios JAV rinkimų sistemos, suteikiančios teisę balsuoti rinkikų kolegijai, kurios narius pagal balsavimo rezultatus skiria kiekviena valstija.

Iš viso D.Trumpas surinko 306 rinkikų kolegijos balsus, H.Clinton gavo 232.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius