-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV senatorius Johnas McCainas: „V.Putino veiksmus lems tai, kaip jam atsakysime Ukrainoje“

Rytų Ukrainoje su kolegomis senatoriais Johnu Barrasso ir Tomu Cottonu apsilankęs Johnas McCainas teigė, kad negalima Ukrainos palikti likimo valiai. Tokią savo nuomonę jis išsakė komentare dienraščiui „The Washington Post“.
Johnas McCainas
Johnas McCainas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Prie fronto linijos Rusijos remiamų separatistų pajėgos pažeidinėja paliaubas beveik kiekvieną dieną. Vykdomos sunkiosios artilerijos, tankų atakos. Ukrainos karinių pajėgų apšaudymai jau tapo rutina, o vietiniai gyventojai kiekvieną naktį pratinasi prie snaiperių ugnies ir naktinių susirėmimų“, – savo įspūdžius aprašė J.McCainas.

„Atėjo laikas JAV ir Europos sąjungininkams pripažinti, kad Minsko susitarimai žlugo, o atsakyti reikia ne tik tuščia retorika“, – teigė buvęs respublikonų kandidatas į JAV prezidentus.

„Dabar akivaizdu, kad Vladimiras Putinas nenori diplomatinio sprendimo. Jis nori dominuoti Ukrainoje ir kitose Rusijos valstybėse kaimynėse“, – darė išvadą senatorius iš Arizonos.

Dabar akivaizdu, kad Putinas nenori diplomatinio sprendimo. Jis nori dominuoti Ukrainoje ir kitose Rusijos valstybėse kaimynėse, – darė išvadą senatorius iš Arizonos.

„Reikalauju, kad visi tie, kurie aiškina, kad Ukrainos kova prieš žymiai galingesnes Rusijos karines pajėgas yra beviltiška, patys nuvyktų ir susitiktų su tais, kurie kaunasi ir žūna už savo tėvynę“, – emocingai kvietė J.McCainas, pridurdamas, kad ukrainiečiai prašo ne amerikiečių karinio įsikišimo, o tik realios pagalbos.

„Ukrainiečiai tikisi, kad amerikiečiai dar kartą atvers demokratijos arsenalą, kuris leido žmonėms, besikaunantiems už laisvę, save apginti jau ir anksčiau“, – teigė J.McCainas.

„Kaip mes atsakysime V.Putinui į jo dabartinę agresiją Ukrainoje, nulems tolesnę įvykių eigą“, – pabrėžė jis, pridurdamas, kad JAV draugai ir priešai akylai stebi šią situaciją ir laukia, ar sugebės amerikiečiai užtikrinti tarptautinės teisės viršenybę, ar paliks Ukrainą likimo valiai.

„Privalome nesusimauti šiame teste“, – teigė J.McCainas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius