Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 28 /14:51

JAV siaučia tornadas, žuvo mažiausiai 17 žmonių

Per vidurio Jungtines Amerikos Valstijas (JAV) praūžus tornadui, žuvo mažiausiai 17 žmonių.
Tornadas
Tornadas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pranešama, kad dar šeši Oklahomoje ir Arkanzase patyrė sužalojimų.

Kaip skelbia BBC, tornadas praūžė per Quapaw miestą Oklahomoje.

Šiuo metu vertinama jam padaryta žala. Pranešama, kad miesto gaisrinė buvo smarkiai apgadinta. Labiausiai nukentėjo miesto šiaurinė dalis.

Arkanzaso krizių valdymo departamentas nurodė, kad per tornadus sekmadienį žuvo 15 žmonių, o viena Oklahomos krizių valdymo agentūros atstovė informavo, kad jos valstijoje stichija nusinešė bent dvi žmonių gyvybes.

„Dabar viešpatauja chaosas“, – televizijai CNN sekmadienio vakarą sakė Arkanzase esančio Velonijos miestelio meras Jamesas Firestone'as. Tuo metu gelbėtojai, pasišviesdami prožektoriais, naršė griuvėsius kai kuriose smarkiausiai nuniokotose teritorijose.

Miestelio centras „atrodo visiškai sulygintas su žeme. Liko stovėti tik keli apgriauti pastatai; pratrūko dujų vamzdynai. Gaisrų gesinimo linijos neveikia. Turime aukų“, pasakojo meras.

Meteorologai perspėjo, kad iki antradienio tame regione gali susidaryti daugiau viesulų.

J.Firestone'as sakė, kad Vilonijai į pagalbą skuba policija ir ugniagesiai iš kaimyninių miestų, taip pat Nacionalinės gvardijos kariai.

Viesulai smarkiai nuniokojo Meiflauerio miestelį, turintį 2,3 tūkst. gyventojų ir esantį į šiaurės vakarus nuo Arkanzaso valstijos sostinės Litl Roko.

Arkanzaso televizijos THV 11 paskelbtose tornadų padarytos žalos nuotraukose matosi apversti automobiliai, pusiau sugriauti arba nuolaužų krūvomis virtę namai ir ištisi gyvenamieji rajonai.

Pasak pareigūnų, dalis svarbios JAV rytinius ir vakarinius regionus jungiančios automagistralės kai kuriuos ruožus Meiflauerio apylinkėse teko uždaryti dėl užvirtusių nuolaužų ir apverstų automobilių.

To regiono elektros tinklų bendrovės „Entergy“ ir „First Electric Cooprative“ pranešė, kad be šviesos liko per 15 tūkst. jų klientų.

„Ši naktis išties buvo siaubinga daugeliui šeimų, gyvenviečių ir bendruomenių, tačiau Arkanzaso gyventojai visuomet vieni kitiems atsikurti“, – valstijos gubernatorius Mike'as Beebe'as (Maikas Bibas) parašė socialiniame tinkle „Twitter“.

Visas stichijos siautėjimo mastas ir galutinis aukų skaičius veikiausiai paaiškės tik išaušus rytui – saulė ten dabar teka apie 11 val. 30 min. Grinvičo (14 val. 30 min. Lietuvos) laiku.

Nacionalinė orų tarnyba perspėjo, kad smarkių audrų pavojus šalies vidurio ir pietiniuose regionuose išliks artimiausiomis dienomis.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius