Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV šiaurės rytuose siaučianti didelė pūga kelia chaosą

JAV šiaurės rytuose trečiadienį siaučia didelė pūga, kuri atnešė daug sniego ir gerokai žemesnę nei vidutinė oro temperatūrą, privertė atšaukti tūkstančius skrydžių, sukėlė eismo chaosą.
Sniego audra Niujorke 2014 m. sausio 03 d.
Sniego audra Niujorke 2014 m. sausio 03 d. / „Scanpix“ nuotr.

Prastos oro sąlygos su šalto vėjo gūsiais ir gausiu sniegu registruojamos teritorijoje nuo Vašingtono iki Naujosios Anglijos, taip pat – Vidurio vakaruose.

Atsižvelgiant į vėjo faktorių, juntamoji temperatūra Čikagoje nukrito iki 20 laipsnių šalčio, pranešė laikraštis „Chicago Tribune“.

Didžiausiame šalies mieste Niujorke antradienį vakare žmonėms buvo sunku po darbo parsigauti namo, o iki trečiadienio ryto čia turi iškristi iki 35 cm sniego.

„Tai siaubinga. Sniegas žavus tik truputį“, – laikraščiui „The New York Times“ sakė Mary Catherine Hughes, stovėdama prie metropoliteno stotelės su skėčiu, kuris pučiant stipriam vėjui neką tegelbėjo.

Naujasis Niujorko meras Billas de Blasio paragino žmones likti namie, kad kelininkai galėtų nuvalyti gatves.

Vašingtono centre įsivyravo nyki tyla, nes federalinė vyriausybė, laukdama audros, uždarė savo duris ir nurodė tarnautojams, kurie pirmadienį ir taip nedirbo dėl Martino Lutherio Kingo šventės, antradienį likti namie.

Trečiadienį federalinės agentūros turi pradėti dirbti, bet – dviem valandomis vėliau nei įprasta darbo pradžia. Darbuotojai taip pat gali pasiimti laisvų dienų arba, jei gali, dirbti iš namų.

JAV sostinė garsėja tuo, kad išsigąsta ir kelių snaigių, bet antradienio pūga, regis, pateisino įstaigų uždarymą.

Vyriausybinių agentūrų pavyzdžiu pasekė daug biurų ir mokyklų, neįprastai tyliose sostinės gatvėse švilpaujant 32 km per val. greičio vėjams.

Dauguma mokyklų, mieste ir kaimyninėse Merilando bei Virdžinijos valstijose, nedirbs ir trečiadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius