Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV stoja į kovą dėl Arkties – Barackas Obama skubina naujojo ledlaužio įsigijimą

JAV prezidentas Barackas Obama antradienį pasiūlė paspartinti naujojo ledlaužio įsigijimo procesą, amerikiečiams atsiliekant kovoje dėl Arktyje esančių išteklių, rašo „The Moscow Times“.
Ledlaužis
Ledlaužis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

JAV Kongresui dabar teks pritarti papildomo milijardo skyrimui tam, kad būtų galima stoti į kovą su vis labiau savo interesus Arktyje plečiančia Rusija. Tikimasi, kad ledlaužis į Arktį galės išplaukti jau 2020 metais, o ne 2022, kaip planuota anksčiau.

„Rusija turi 40 ledlaužių ir dar vienuolika jų yra statoma“, – pažymima Baltųjų rūmų ataskaitoje, kurioje priduriama, kad JAV turėtų aktyviau dalyvauti Arkties tyrinėjimo procese.

Aliaskoje besilankantis B.Obama pabrėžė, kad tirpstantys ledynai suteikia galimybę giliau skverbtis į Arktį. Ledlaužiai bus naudojami ir moksliniams, ir saugumo užtikrinimo tikslams. Taip pat tikimasi, kad tai suteiks naujų galimybių ieškoti gamtinių išteklių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius