-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV sukurti pirmieji skiepai nuo kiaulių gripo

Tarptautinis farmacijos koncernas „Baxter International Inc“ liepos pabaigoje užbaigė gaminti pirmąsias komercines skiepų nuo naujo pavojingo viruso A(H1N1) siuntas ir dabar svarsto jų pardavimo planus su nacionalinėmis sveikatos apsaugos žinybomis, trečiadienį pranešė bendrovė.
Kiaulių gripo virusas
Kiaulių gripo virusas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Skiepai nuo vadinamojo kiaulių gripo bus parduodami su „Celvapan“ prekiniu ženklu. Preparatą „Baxter“ sukūrė augindamas ląsteles. Šis metodas yra greitesnis nei tradiciniai skiepų gamybos būdai, kai viruso sukėlėjai įkeliami į specialiai užaugintą vištos kiaušinį, kad subręstų.

JAV koncernas „Baxter“ sudarė naujų skiepų tiekimo sutartis su penkiomis šalimis, tarp jų su Didžiąja Britanija, Airija ir Naująja Zelandija, apeidamas Jungtines Amerikos Valstijas, sakė bendrovės atstovė Deborah Spak.

„Daugiausia dėl gamybos masto“, – sakė ji ir patikslino, kad bendrovė šiuo metu turi užsakymų 80-čiai milijonų dozių skiepų.

Kelios kitos farmacijos bendrovės naudoja standartinius skiepų nuo kiaulių gripo gavimo metodus. „Novartis AG“ jau atlieka savo preparato testus žmonėms, o „Sanofi-Aventis SA“ –skiepų nuo gripo gamybos lyderė pasaulyje - pradės kurti preparatą šią savaitę.

„GlaxoSmithKline PLC“, kita skiepų tiekimo „didžiojo trejeto“ atstovė, sakė, kad rengiasi pradėti klinikinius preparato kūrimo tyrimus šį mėnesį.

Reguliuotojai Europoje ir JAV ketina paspartinti skiepų nuo A(H1N1) patvirtinimą, kad juos būtų galima vartoti jau iki žiemos pradžios šiauriniame pusrutulyje.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius