Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV teigia esančios pasirengusios atnaujinti tarpininkavimą paliauboms Sudane

Jungtinės Valstijos pareiškė, kad ir toliau yra pasirengusios tarpininkauti tarp kovojančių Sudano šalių, tačiau jos turi rimtai siekti paliaubų, ketvirtadienį Saudo Arabijoje žlugus deryboms.
JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas
JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas / „TT NEWS AGENCY“/„Scanpix“

„Kai tik pajėgos savo veiksmais aiškiai parodys, kad jos rimtai nusiteikusios laikytis paliaubų, Jungtinės Valstijos ir Saudo Arabijos Karalystė yra pasirengusios vėl sudaryti palankesnes sąlygas sustabdytoms diskusijoms, kad derybomis būtų rastas šio konflikto sprendimas“, – sakė Valstybės departamento atstovas spaudai, kai Osle lankėsi valstybės sekretorius Antony Blinkenas.

Sudano kariuomenės pajėgos, pasitraukusios iš JAV ir Saudo Arabijos tarpininkaujamų paliaubų derybų, trečiadienį artilerija apšaudė sukarintas bazes Chartume, kaltindamos savo priešininkus nesilaikant įsipareigojimų.

Valstybės departamento atstovas teigė, kad abi konflikto pusės rimtai pažeidė paliaubas.

„Dėl šių pažeidimų mes, kaip šių derybų tarpininkė, rimtai abejojame, ar šalys yra pasirengusios imtis veiksmų, reikalingų Sudano žmonių vardu prisiimtiems įsipareigojimams įvykdyti“, – sakė jis.

Tiek sostinės šiaurėje, tiek pietuose pagrindines vado Mohamedo Hamdano Daglo greitojo palaikymo pajėgų (RSF) bazes užpuolė kariuomenės vadui Abdel Fattahui al Burhanui lojalios pajėgos, naujienų agentūrai AFP teigė gyventojai.

Balandžio 15-ąją prasidėjo A.F.al Burhano ir jo buvusio pavaduotojo M.H.Daglo vadovaujamų RSF pajėgų susirėmimai.

2021 metais A.F.Burhanas ir M.H.Daglo surengė perversmą, per kurį buvo nušalinta civilinė pereinamojo laikotarpio vyriausybė, tačiau vėliau ji iširo, prasidėjus įnirtingai kovai dėl valdžios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius