-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

JAV Tenesio valstijoje siaučiant gaisrams žuvo trys žmonės

JAV pietryčiuose, daug turistų pritraukiančiame kalnuotame regione, siaučiant gaisrams antradienį žuvo trys žmonės. Šiame regione įsikūręs ir pramogų parkas, priklausantis kantri muzikos legendai Dolly Parton.
Gaisro Tenesio valstijoje padariniai
Gaisro Tenesio valstijoje padariniai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Rytinėje Tenesio valstijos dalyje įsiplieskę gaisrai suniokojo ar sunaikino kelis šimtus pastatų ir privertė kelis tūkstančius žmonių evakuotis, pranešė Tenesio krizių valdymo agentūra (TEMA).

Ugnis grasina ne tik D.Parton pramogų parkui „Dollywood“, bet ir daliai turistinio Gatlinbergo kaimelio, kuris yra Didžiųjų Dulsvųjų Kalnų nacionalinio parko prieigose.

Sevyro apygardos, kurioje yra „Dollywood“ ir Gatlinbergas, pareigūnai antradienį žurnalistams sakė, kad žuvo trys žmonės, pranešė keli JAV leidiniai.

Liepsnos plinta genamos smarkių vėjų, o kovoti su gaisrais trukdo užsitęsusi sausra. Kai kuriose valstijos dalyse užfiksuotas vėjo gūsių greitis siekė 110 km per valandą.

Į Gatlinbergą atvyko keli šimtai ugniagesių, o TEMA nustatė, kad iš miesto buvo evakuota daugiau kaip 14 tūkst. gyventojų bei turistų.

Į ligoninę buvo pristatyti trys smarkiai apdegę žmonės ir dar vienas asmuo, patyręs veido nudegimų. Vis dėlto nėra aišku, ar kuris nors iš jų mirė.

Mieste buvo suniokota per 100 pastatų, dar daugiau kaip 150 jų buvo apgadinta ar sunaikinta Sevyro apygardoje, CNN citavo pareigūnus.

Pavojus turistinėms vietovėms

Lankomiausio JAV Didžiųjų Dulsvųjų Kalnų nacionalinio parko atstovai antradienį nurodė, kad „uždarytas visas parko kompleksas dėl užsitęsusių gaisrų ir nuvirtusių medžių“, be to, parko būstinėje nėra elektros bei telefono ryšio.

Pidžen Fordžo mieste šalia nacionalinio parko įsikūręs parkas „Dollywood“ nedirbs trečiadienį.

Po rytinio patikrinimo paaiškėjo, kad pačiam pramogų parkui žalos nepadaryta, tačiau keliolika trobelių, kurias prižiūri „Dollywood“, buvo apgadintos arba sunaikintos, sakoma parko pranešime.

„Stebėjau siaubingus gaisrus Didžiųjų Dulsvųjų Kalnų nacionaliniame parke ir man tiesiog plyšta širdis. Meldžiuosi už visas šeimas, kurias paveikė gaisras bei už ugniagesius, kurie taip sunkiai dirba, kad visi būtų saugūs“, – antradienį sakė 70-metė D.Parton.

„Tikra palaima, kad mano pramogų parką „Dollywood“ kurortą „DreamMore“ ir daugelį kitų įstaigų Pidžen Fordže gaisras aplenkė“, – pridūrė ji.

120 hektarų plotą užimantis D.Parton pramogų parkas yra viena populiariausių vietų regione. Jame yra atrakcionų, vyksta muzikinių renginių, o kartais ten pasirodo ir pati D.Parton bei jos šeima.

JAV išrinktasis viceprezidentas Mike'as Pence'as sake, kad „mūsų širdys ir maldos yra su Tenesio žmonėmis, kurie kenčia nuo didžiulio gaisro“.

Jis nurodė, kad išrinktasis prezidentas Donaldas Trumpas kalbėjosi su gubernatoriumi Billu Haslamu ir išsakė „mūsų susirūpinimą, mūsų malda ir mūsų paramą“.

B.Haslamas „Twitter“ rašė, kad valstija pasitelkė Nacionalinę gvardiją ir kitus išteklius, kurie padeda kovoti su gaisrais. Gubernatorius išvyko į Gatlinbergą susitikti su valstijos ir vietos ugniagesiais bei viešojo saugumo pareigūnais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius