Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV užklojo žiema

JAV šiaurės rytuose toliau siaučia žiema. Smarkiai sningant ir pučiant stipriam vėjui sutriko transporto judėjimas, neveikia mokyklos.
Žiema Čikagoje
Žiema Čikagoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip rašo britų visuomeninio transliuotojo BBC interneto svetainė, daugelis valstijų yra perspėtos apie galimą audrą. Nacionalinė Orų Tarnyba savo ruožtu įspėjo apie galimą energijos tiekimo nutraukimą ir pavojingas keliavimo sąlygas.

Labiausiai stichija paveikė Minesotą. Ten sniego sluoksnis siekia 15 centimetrų, keliai yra praktiškai nepravažiuojami.

Meteorologai taip pat praneša, kad per Pietų Dakotą savaitgalį keliaus greitai judantis Arkties oro frontas. Prognozuojama, kad vėjo greitis sieks 40 metrų per valandą, kils pūga.

Nutrūko energijos tiekimas

Nacionalinė Orų Tarnyba taip pat įspėjo ir Naujojo Hampšyro gyventojus. Sekmadienį šioje valstijoje prognozuojamos dar ekstremalesnės oro sąlygos nei buvo penktadienį, vos prasidėjus pūgoms.

Nuo tada tūkstančiams valstijos gyventojų dar neatnaujintas elektros energijos tiekimas. Energija taip pat netiekiama 60 tūkst. Ilinojaus, 35 tūkst. Ohajo ir 180 tūkst. Indianos gyventojų.

Transportas nejuda

Dėl pūgos nuo penktadienio vidurdienio buvo atšaukta daugiau nei 200 skrydžių iš Čikagos ir daugiau nei 600 skrydžių iš Niujorko oro uostų. O kiti skrydžiai buvo atidėti ilgam laikui.

Sudėtinga situacija ir JAV keliuose. Sietle 11 žmonių buvo sužeista, kai du autobusai išslydo iš kelio, sulaužė apsauginę sienelę ir pakibo virš greitkelio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius