Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV vadovaujama koalicija pasiųs 1500 saugumo pareigūnų į Iraką

JAV vadovaujamos koalicijos šalys pasiruošusios pasiųsti apie 1,5 tūkst. saugumo pareigūnų į Iraką, kurie padėtų Bagdado vyriausybei kovoti su džihadistų judėjimu „Islamo valstybė“ (IS), pirmadienį nurodė kovinėms operacijoms vadovaujantis amerikiečių kariškis.
Irako saugumo pajėgos
Irako saugumo pajėgos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Koalicijos partnerės per praeitą savaitę vykusį susitikimą preliminariai pasižadėjo pasiųsti beveik 1,5 tūkst. pareigūnų, kurie mokytų Irako armiją ir jai padėtų, o į šį skaičių nepatenka jau mobilizuoti amerikiečiai, generolas leitenantas Jamesas Terrys sakė žurnalistams Kuveito mieste.

JAV generolas nenurodė, kurios koalicijos šalys skirs saugumo pareigūnų pagal šį planą, taip pat kokią jų dalį sudarys kariškiai arba policininkai.

J.Terry sakė palankiai vertinantis sąjungininkų nusiteikimą pasiųsti instruktorių ir patarėjų, išreikštą per gruodžio 2–3 dienomis vykusį susitikimą, pridūręs, jog dėl detalių tebediskutuojama.

Šiuo metu Irake jau yra apie 1,5 tūkst. amerikiečių, užtikrinančių JAV ambasados saugumą ir konsultuojančių Bagdado vyriausybės armiją bei kurdų sukarintas pajėgas.

JAV prezidentas Barackas Obama patvirtino planą pasiųsti dar 1,5 pareigūnų, kurie sustiprins mokymo ir patariamąją misiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius