Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV valstybės sekretorius J.Kerry Egipte buria koaliciją karui su džihadistais

JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry šeštadienį atvyko į Kairą, kur baigsis jo kelionė po Artimuosius Rytus, telkiant koaliciją kovai su „Islamo valstybės“ džihadistais Irake ir Sirijoje.
Johnas Kerry
Johnas Kerry / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Numatytas J.Kerry susitikimas su Egipto prezidentu Abdeliu Fattahu al-Sisi bei Arabų Lygos vadovu Nabilu al-Arabi.

Vašingtono ir Kairo santykiai lieka įtempti nuo praėjusių metų, kai kariškiai nuvertė islamistą prezidentą Mohamedą Mursi, bet Egipto vyriausybė kovą su „Islamo valstybe“ taip pat laiko svarbiu reikalu.

Norima, kad „religinės institucijos pasisakytų prieš ISIL (Irako ir Levanto islamo valstybę), kalbėtų apie tai per penktadienio pamokslus.

M.Mursi įpėdinis, buvęs armijos vadas A.F. al-Sisi, kovoja Sinajaus pusiasalyje su islamistų kovotojais, kurie yra paskelbę palaikantys „Islamo valstybę“.

Tačiau vargu ar didžiulė Egipto armija svariau prisidės prie karinių veiksmų Irake ir Sirijoje.

Vašingtonas norėtų, kad kampanijai prieš džihadistus pritartų Egipto religinės institucijos, tarp kurių ir prestižinis Al Ažaro universitetas.

Kaip kelionėje lydintiems žurnalistams sakė J.Kerry, norima, kad „religinės institucijos pasisakytų prieš ISIL (Irako ir Levanto islamo valstybę), kalbėtų apie tai per penktadienio pamokslus“.

„Jiems (egiptiečiams) kelia nerimą užsienio kovotojai; ši problema susijusi su terorizmu Egipto viduje“, – pažymėjo J.Kerry.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius