-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV verdiktas: Rusijos muzikos žvaigždė Grigorijus Lepsas – mafijos kurjeris

Vienas garsiausių Rusijos dainininkų Grigorijus Lepsas, kurio muzikos itin mėgsta klausytis Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, yra mafijos kurjeris. Taip nutarė JAV Finansų departamentas, įvedęs G.Lepsui finansines sankcijas. G.Lepsui sankcijos įvestos už tai, kad jis, kaip įtariama, palaiko ryšius su Rusijos mafijos grupuote „Broliškas ratas“.
Grigorijus Lepsas
Grigorijus Lepsas / prosport.ru nuotr.

JAV tarnybų duomenimis, 51 metų G.Lepsas yra šios nusikaltėlių grupuotės kurjeris, perduodantis įvairiems asmenims pinigus nuo vieno grupuotės lyderių Vladislavo Leontjevo. Be G.Lepso, sankcijos įvestos dar devyniems privatiems ir juridiniams asmenims. Visi jie susiję su minėta Rytų Europos nusikalstama grupuote, kuriai vadovauja V.Leontjevas ir Gafuras Rachimovas. Jiems sankcijos įvestos praėjusių metų pradžioje, praneša gazeta.ru.

JAV piliečiams uždrausta su G.Lepsu bei kitais asmenimis, kuriems buvo įvestos sankcijos, atlikti finansines operacijas. Be to, JAV įšaldys G.Lepso ir kitų turtą, kuris yra JAV.

G.Lepsas žurnalistams pareiškė, kad tai – „nemaloni ir išgalvota“ istorija ir jis nesupranta, kuo JAV tarnybos rėmėsi įvesdamos jam sankcijas.

G.Lepsas žurnalistams pareiškė, kad tai – „nemaloni ir išgalvota“ istorija ir jis nesupranta, kuo JAV tarnybos rėmėsi įvesdamos jam sankcijas.

„Man ši istorija skamba kvailai ir beprotiškai. Kokių įrodymų turi tie žmonės, įtraukę mane į su nusikalstamu pasauliu susijusių asmenų sąrašą? Man būtų labai įdomu pamatyti tuos įrodymus. Aš laikausi įstatymų. Jei JAV tarnybos mano, kad aš nusikaltėlis, tai tegul tuomet iškasa Franką Sinatrą (legendinis JAV dainininkas, turėjęs tamprių ryšių su mafija, – red. past.) ir pasodina jį į kalėjimą. Tai būtų taip pat absurdiška, kaip ir man reiškiami kaltinimai. Aš nesuprantu, kokios sankcijos man gresia? Jeigu uždraus įvažiuoti į JAV... ką gi, Amerika puiki šalis, bet aš ištversiu. O važiuoti ten aš vis tiek net nesirengiau. Tikiuosi, kad po kurio laiko man pareikšti įtarimai bus panaikinti“, – savo oficialiam tinklalapiui sakė G.Lepsas.

G.Lepsą užstojo dainininkas ir Rusijos dūmos deputatas Josifas Kobzonas, taip pat jau seniai siejamas su Rusijos mafija. J.Kobzonas paskutinį kartą JAV koncertavo 1994 m. Nuo tada jo į šią šalį neįleidžia dėl įtarimų, jog jis susijęs su tarptautiniu organizuotu nusikalstamumu.

„Po to, kai aš jau 20 metų amerikiečiams esu mafiozas ir narkoprekeivis, aš jau niekuo nesistebiu“, – sakė J.Kobzonas. Pagal jo versiją kažkas apie G.Lepsą surašė skundą, o amerikiečiai per daug ir nesigilino – melas tai ar tiesa: įvedė sankcijas ir viskas. J.Kobzonas siūlo amerikiečiams atkeršyti ir kuriam nors jų garsiam dainininkui įvesti sankcijas.

JAV Finansų departamento pranešime rašoma, kad „Broliškas ratas“ yra viena iš penkių transnacionalinių nusikalstamų organizacijų. Ją galima lyginti su italų Camorra, japonų Jakudza, meksikiečių „Los Zetas“ ir MS-13, kurios branduolys veikia Los Andžele. Iš viso su „Broliškas ratu“ šiuo metu susiję 28 fiziniai ir juridiniai asmenys. Jiems JAV įvedė sankcijas.

JAV tarnybų duomenimis, „Brolišką ratą“ sudaro kelios Europoje ir Azijoje veikiančios nusikalstamos grupuotės, kurios labiausiai savo veiklą išplėtojusios buvusios Sovietų Sąjungos teritorijoje, tačiau veikia ir Europos šalyse, Artimuosiuose Rytuose, Afrikoje ir Lotynų Amerikoje.

G.Lepsas šiuo metu yra vienas garsiausių Rusijos dainininkų. Jo turtas vertinamas milijonais dolerių, jo honorarai – vieni didžiausių. Per Rusijos prezidento rinkimus G.Lepsas buvo V.Putino patikėtinis. Jis yra bene mėgiamiausias V.Putino dainininkas.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius