-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV viceprezidentas J.Bidenas savo šalies Nepriklausomybės dieną mini su kariais Irake

JAV viceprezidentas Joe Bidenas sekmadienį paminėjo savo šalies Nepriklausomybės dieną, aplankęs Irake dislokuotus amerikiečius karius.
Joe Bidenas apsilankė Irake.
Joe Bidenas apsilankė Irake. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vėliau sekmadienį J.Bidenas susitiks su dviem Irako politikais, besivaržančiais dėl teisės vadovauti šios karo nualintos šalies naujai vyriausybei.

Viceprezidentas į Iraką šiemet atvyko jau antrą kartą. Šeštadienį, antrąją savo vizito dieną, jis sakė esantis nusiteikęs „nepaprastai optimistiškai“, kad Irako politikai sugebės užglaistyti savo nesutarimus, nors Bagdade jau keturis mėnesius nepavyksta suformuoti naujos vyriausybės po visuotinių rinkimų, atvedusių į politinį patą.

J.Bindenas kartu su savo žmona Jill pasveikino karius, dislokuotus vienoje JAV karinėje bazėje netoli Bagdado, o vėliau susitiks su Irako lyderiais, tarp jų premjeru Nuriu al Malikiu.

Viceprezidentas taip pat dalyvaus derybose su buvusiu premjeru Iyadu Allawiu, kuris nedidele persvara įveikė N.al Malikį per kovo 7 dieną vykusius parlamento rinkimus, po kurių nauja vyriausybė dar nebuvo sudaryta.

Šiitas I.Allawis tvirtina esantis rinkimų nugalėtojas ir turintis teisę tapti premjeru, juolab kad jo vadovaujama koalicija „Iraqiya“ yra užsitikrinusi stiprų palaikymą provincijose, kuriose gyvena daugiausiai sunitai.

Tačiau dėl išlikimo vyriausybės vadovo poste kovojančiam N.al Malikiui pavyko apriboti I.Allawio galimybes, suformavus 159 įstatymų leidėjus vienijantį šiitų politinį bloką, kuriam iki daugumos 325 vietų Irako parlamente trūksta tik keturių mandatų.

J.Bidenas Irake buvo apsilankęs šių metų sausį, mėgindamas padėti išspręsti politinę krizę, kai šimtams kandidatų buvo uždrausta dalyvauti rinkimuose kovą dėl jų įtariamų ryšių su buvusio diktatoriaus Saddamo Husseino režimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius