Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV viceprezidentas Joe Bidenas įspėja Rusiją dėl Ukrainos

JAV viceprezidentas Joe Bidenas įspėjo Rusiją dėl Ukrainos, kai pirmadienį naujos tankų, sunkvežimių ir sunkiosios artilerijos kolonos judėjo prorusiškų separatistų bastionu tapusio Donecko link.
Viceprezidentas Joe Bidenas
Viceprezidentas Joe Bidenas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vakarai vėl išreiškė susirūpinimą dėl Kijevo pareiškimų, kad į šalį separatistams siunčiamas rusų karinis pastiprinimas, nors Maskva toliau kategoriškai neigia, kad dalyvauja kovose, kurios vyksta kaimyninės valstybės rytiniuose rajonuose.

J.Bidenas telefonu kalbėjosi su Ukrainos prezidentu Petro Porošenka, su kuriuo priėjo prie bendros nuomonės, jog labai svarbu, kad Rusija gerbtų savo įsipareigojimus pagal susitarimą dėl paliaubų, kuris rugsėjį buvo pasirašytas Baltarusijos sostinėje Minske.

„Viceprezidentas pažymėjo, kad jei Rusija toliau sąmoningai pažeidinės Minsko susitarimo sąlygas, kaina, kurią jai teks mokėti, padidės“, – sakoma baltųjų rūmų paskelbtame pareiškime.

„Viceprezidentas taip pat paragino greičiau sudaryti koalicinį susitarimą, kad Ukrainos vyriausybė galėtų tęsti reformų priėmimo ir įgyvendinimo procesą bei vykdyti kitus įsipareigojimus, kurie buvo duoti Ukrainos žmonėms spalio 26 dienos parlamento rinkimuose“, – priduriama pareiškime.

Dėl konflikto Ukrainoje tarp Vakarų ir Rusijos kilo rimčiausia priešprieša nuo Šaltojo karo pabaigos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius