Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV viceprezidentas Joe Bidenas Maskvoje svarstys priešraketinės gynybos klausimus ir Rusijos stojimą į pasaulinės prekybos organizaciją

JAV viceprezidentas Joe Bidenas, kuris antradienį atvyko į Maskvą su trijų dienų oficialiu vizitu, per susitikimus su Rusijos atstovais apsvarstys Maskvos ir Vašingtono bendradarbiavimą priešraketinės gynybos (PRG) srityje, Rusijos stojimą į Pasaulinės prekybos organizaciją (PPO) ir pasirengimą JAV vadovo Baracko Obamos vizitui.
Joe Bidenas
Joe Bidenas. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Trečiadienio vakarą J.Bideną priims Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas. Anksčiau tą pačią dieną viceprezidentas JAV ambasadoje susitiks su Amerikos verslo atstovais, dirbančiais Rusijoje, po to aplankys inovacijų centrą Skolkove.

Oficiali J.Bideno vizito programa prasidės rytą vainiko padėjimu ant Nežinomojo kareivio kapo prie Kremliaus sienos.

Ketvirtadienį rytą numatytas jo susitikimas su Rusijos ministru pirmininku Vladimiru Putinu. Po to aukštas svečias iš JAV susitiks su Rusijos opozicijos atstovais JAV ambasadoriaus rezidencijoje. Tos pačios dienos vakarą viceprezidentas kalbės Maskvos valstybiniame universitete.

Kaip anksčiau sakė Rusijos prezidento padėjėjas Sergejus Prichodka, Maskva „vertina J.Bideno atvykimą kaip pasirengimą šiais metais numatytam JAV prezidento Baracko Obamos vizitui į Rusiją“.

S.Prichodka pridūrė, kad Amerikos prezidento vizito laikas dar nesuderintas. „Mes manysime, kad J.Bideno atvykimo į Maskvą rezultatai geri, jeigu šalys suderins B.Obamos vizito laiką. Tai būtų realus rezultatas“, – sakė Kremliaus atstovas.

S.Prichodka pranešė, jog Amerika pareiškė pageidavimą apsvarstyti per J.Bideno vizitą klausimus, susijusius su Rusijos prisijungimu prie PPO, PRG problemas, nusiginklavimo klausimus ir D.Medvedevo ir B.Obamos dvišalės komisijos veiklą.

J.Bidenas laikomas Rusijos ir Amerikos santykių perkrovimo „krikštatėviu“ – jis pirmasis, atėjus į valdžią B.Obamos administracijai, pareiškė, kad būtina „paspausti perkrovimo mygtuką“ tarp Maskvos ir Vašingtono.

2009 metų kovo 6 dieną Ženevoje JAV valstybės sekretorė Hillary Clinton per pirmąjį susitikimą su Rusijos URM vadovu Sergejumi Lavrovu padovanojo jam didelį raudoną mygtuką kaip Amerikos administracijos siekio „perkrauti“ santykius simbolį.

Tiesa, ant mygtuko lotyniškomis raidėmis vietoj žodžio „perezagruzka“ buvo parašyta„peregruzka“.

Vis dėlto abiejų šalių užsienio žinybų vadovai paspaudė suvenyrinį mygtuką, o H.Clinton nusijuokė ir pažadėjo, jog pasistengs, kad nebūtų „per didelio apkrovimo“ Rusijos ir Amerikos santykiuose. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius