Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV Virdžinijos aukštojoje mokykloje studentei iš Kinijos nupjauta galva

Virdžinijos politechnikos universiteto, kuris 2007 metais pagarsėjo didžiausiomis JAV švietimo įstaigoje įvykusiomis žudynėmis, kavinėje vienas studentas nužudė iš Kinijos kilusią magistrantę ir nupjovė jai galvą, ketvirtadienį pranešė policija.

Trečiadienį apie 19 val. vietos (ketvirtadienį 2 val. Lietuvos) laiku 22 metų studentė iš Pekino Xin Yang buvo nužudyta kavinėje „Au Bon Pain“, esančioje Virdžinijos politechnikos universiteto studentų miestelyje Bleksburge, pranešė universiteto pareigūnai.

Pasak pareigūnų, iš pagalbos telefono pranešimo įrašo spėjama, jog Xin Yang ir ją nužudęs studentas Haiyang Zhu, atvykęs iš Kinijos miesto Ningbo, buvo pažįstami. Liudininkai nurodė, kad 25 studentas smogė Xin Yang peiliu.

„Kai mergaitė buvo užpulta, kavinėje buvo septyni liudininkai. Nebuvo kilęs joks barnis, niekas nešaukė“, – sakė Virdžinijos politechnikos universiteto atstovas Markas Owczarski ir patvirtino, jog studentei buvo nupjauta galva.

Universiteto laikraštis „Collegiate Times“ pranešė, kad policijai pagalbos numeriu paskambinta praėjus kelioms minutėms po nalaimės, o į įvykio vietą atvykusi pareigūnė rado Haiyang Zhu, laikantį merginos galvą.  Nusikaltimo vietoje rastas nužudymo įrankis – didelis virtuvinis peilis.

„Tai siaubinga ir tragiška – juolab kad žinome, jog Virdžinijos politechnikos universitetas patyrė pakankamai išmėginimų ir siaubo“, – sakė M.Owczarski.

2007 metų balandį iš Pietų Korėjos kilęs 23 metų studentas Cho Seung-Hui šioje aukštojoje mokykloje nušovė 32 studentus ir dėstytojus, o po to nusižudė.

Haiyang Zhu, kuriam buvo pateikti kaltinimai dėl pirmojo laipsnio žmogžudystės, šiuo metu laikomas apygardos kalėjime. Universitetas nurodė, kad aukštosios mokyklos tvarkdariai ir vietos policija jokių jo nusižengimų anksčiau nebuvo užfiksavę.

Xin Yang atvyko į Virdžinijos politechnikos universitetą sausio pradžioje pradėti sąskaitybos studijų. Haiyang Zhu buvo žemės ūkio ir taikomosios ekonomikos doktorantas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius