Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV yra pasiruošusios išplėsti specialiųjų operacijų pajėgų vaidmenį Sirijoje

JAV gynybos sekretorius Ashtonas Carteris antradienį pareiškė, kad yra „pasiruošęs išplėsti“ specialiųjų operacijų pajėgų, kovojančių su „Islamo valstybės“ džihadistais Sirijoje, vaidmenį.
Dūmos miestas Sirijoje
Dūmos miestas Sirijoje / „Scanpix“/AP nuotr.

„Amerikiečių specialiųjų operacijų pajėgos yra unikalus pajėgumų derinys, kuris paverčia jas jėgos daugimtuvu, – sakė A.Carteris Atstovų rūmų ginkluotųjų pajėgų komitete. – Kur mes rasime kitą galimybę pademonstruoti tokius pajėgumus, mes esame pasiruošę jas (pajėgas) išplėsti“.

A.Carteris antradienį taip pat pranešė, kad Pentagonas dislokuos Irake savo „specializuotas“ pajėgas, kurios padės kovoti su „Islamo valstybės“ džihadistais.

„Viską suderinus su Irako vyriausybe, mes dislokuojame specialiąsias ekspedicines pajėgas, kurios padės Irako ir kurdų pešmergų pajėgoms daryti dar didesnį spaudimą ISIL“, – sakė A.Carteris.

„Šios specialiosios pajėgos galės vykdyti reidus, laisvinti įkaitus, rinkti žvalgybinius duomenis ir gaudyti ISIL lyderius“, – sakė jis.

JAV anksčiau pranešė, kad į Siriją siunčia maždaug 50 specialiųjų operacijų karių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius