Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV Žaliųjų partija dėl prezidento rinkimų balsų perskaičiavimo kreipėsi į federalinį teismą

JAV Žaliųjų partijos kandidatė į prezidentus Jill Stein kreipėsi į federalinį teismą, prašydama nurodyti perskaičiuoti visos Pensilvanijos valstijos balsus, atiduotus per lapkričio 8 dieną vykusius šalies vadovo rinkimus.
Donaldas Trumpas ir Hillary Clinton
Donaldas Trumpas ir Hillary Clinton / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vienas su šia balsų perskaičiavimo byla susijęs advokatas teigė: „Neapsigaukite – J.Stein kampanija toliau kovos dėl balsų perskaičiavimo visoje valstijoje.“

Paskelbus apie anksčiau valstijos teismuji pateikto ieškinio atsiėmimą teisininkas Jonathanas Abady šeštadienio vakarą pareiškė, kad pirmadienį sieks skubaus sprendimo federaliniame teisme. Jo teigimu, Pensilvanijoje sukurtos per didelės kliūtys balsų perskaičiavimui, o valstijos teismų sistema nepritaikyta spręsti šią problemą.

J.Stein inicijavo pasiūlymą perskaičiuoti balsus Pensilvanijoje, Mičigane ir Viskonsine – valstijose, kur respublikonas Donaldas Trumpas nedidele persvara laimėjo prieš demokratę Hillary Clinton. J.Stein teigimu, perskaičiavimas galbūt parodytų, ar rinkimų rezultatus pakeitė kompiuterių įsilaužėliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius