-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jeaną-Marie Le Peną Prancūzijos kraštutinių dešiniųjų lyderio poste pakeitė duktė

Prancūzijos kraštutinių dešiniųjų Nacionalinis frontas sekmadienį savo suvažiavime naujuoju vadovu paskyrė buvusio lyderio Jeano-Marie Le Peno dukterį Marine.
 Jeanas-Marie Le Penas su savo dukterim Marine
Jeanas-Marie Le Penas su savo dukterim Marine / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Dukra

Kaip ir tikėtasi, ši 42 metų europarlamentarė ir partijos lyderio pavaduotoja užtikrintai įveikė varžovą Bruno Gollnischą – suvažiavime ji surinko 67,65 proc. balsų.

M.Le Pen šalininkai mano, kad jos išrinkimas į Nacionalinio fronto postą sušvelnins šio vieno sėkmingiausių Vakarų Europoje antiimigracinių judėjimų, kuris yra kaltinamas rasizmu, įvaizdį.

Jos 82 metų tėvas, buvęs oro desantininkas, kuris yra netekęs vienos akies, šią partiją įsteigė 1972 metais ir vadovavo jai iki pat šio šeštadienio, kai Tūro mieste prasidedant partijos suvažiavimui atsistatydino.

M.Le Pen dabar turi tapti Fronto vėliavnešiu 2012 metų Prancūzijos prezidento rinkimuose, kuriuose jai tikriausiai teks susikauti su dabartiniu centro dešiniųjų lyderiu, prezidentu Nicolas Sarkozy (Nikola Sarkozi) ir virtine kairiosios pakraipos kandidatų.

Pagal neseniai surengtas viešosios nuomonės apklausas, per pirmąjį 2012 metų prezidento rinkimų turą už M.Le Pen gali balsuoti 12–14 proc. prancūzų.

Apklausų duomenys taip pat rodo, kad du iš penkių valdančiosios Sąjungos už liaudies judėjimo (UMP) šalininkų paremtų vienokį ar kitokį aljansą su šia kraštutine dešiniąja partija.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius