Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jeruzalėje arabas smogė peiliu izraeliečiui policininkui ir buvo nukautas

Vienas arabas pirmadienį smogė peiliu izraeliečiui policininkui prie Jeruzalės senamiesčio vartų ir buvo nušautas saugumo pajėgų, pranešė policija, tęsiantis tokio pobūdžių išpuolių virtinei.
Policija apieško automobilį
Policija apieško automobilį / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.
Temos: 2 Jeruzalė Izraelis

Policininkas vilkėjo apsauginę liemenę, į kurią atsimušė peilis, todėl pareigūnas nenukentėjo. Užpuoliką nušovė kiti pareigūnai.

Policija nurodė, kad užpuolikas buvo arabas, bet nepatikslino, ar jis buvo palestinietis, ar Izraelio pilietis. Šis incidentas įvyko prie Jeruzalės Liūtų vartų.

Nuo spalio 3 dienos, kai vienas palestinietis nužudė du izraeliečius Jeruzalės senamiestyje, Izraelyje įvykdyta jau daugiau negu tuzinas atakų, per kurias žydai tapdavo peiliais ginkluotų užpuolikų taikiniais. Šis smurtas paskatino surengti atsakomąją saugumo pajėgų operaciją.

Atakos kursto baimę

Nauja peiliu ginkluoto užpuoliko ataka Jeruzalės senamiestyje ir kitas išpuolis, kai į aukas buvo nukreiptas automobilis, pirmadienį dar labiau pakurstė baimę tarp Izraeliečių, palestiniečių neramumams neslopstant po jau beveik dviejų smurto paženklintų savaičių.

Nusivylę palestiniečiai jaunuoliai nepaisė savo prezidento Mahmudo Abbaso raginimų atkurti ramybę, taip pat Izraelio saugumo pajėgų operacijos, rengdami išpuolius aneksuotoje Rytų Jeruzalėje ir okupuotame Vakarų Krante. Nuo spalio 3 dienos šalyje buvo įvykdyta 16 atakų, per kurias užpuolikai, naudodami peilius, puldinėjo žydus.

Kai kurie skelbė perspėjimus, kad šie neramumai gali peraugti į trečiąją palestiniečių intifadą (sukilimą).

Per vėliausią incidentą vienas arabas smogė peiliu policininkui prie Jeruzalės senamiesčio vartų ir buvo nušautas saugumo pajėgų. Policininkas vilkėjo apsauginę liemenę, į kurią atsimušė peilis, todėl pareigūnas nenukentėjo. Užpuoliką nušovė kiti pareigūnai.

Policija nurodė, kad užpuolikas buvo arabas, bet nepatikslino, ar jis buvo palestinietis, ar Izraelio pilietis. Šis incidentas įvyko prie Jeruzalės Liūtų vartų.

Tuo tarpu sekmadienio vakarą keturi žydai buvo užpulti netoli vieno kibuco Izraelio šiaurėje izraeliečio arabo, kuris nukreipė į tuos žmones savo automobilį, o po to puolė juos, švaistydamasis peiliu.

Izraelio armija nurodė, kad per tą ataką automobilis parbloškė du karius, iš kurių vienas buvo sunkiai sužeistas, o du civiliai buvo subadyti.

Per peiliais ginkluotų užpuolikų atakas žuvo jau du izraeliečiai, o dar apie 20 buvo sužeisti. Ši smurto banga prasidėjo spalio 1 dieną, kai numanomi palestiniečių islamistų judėjimo „Hamas“ kovotojai nušovė žydų naujakurių porą jų vaikų akivaizdoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius