-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jevgenijus Kiseliovas: „Tik laiko klausimas, kada Rusija vėl pradės puolimą“

Antrasis Minsko susitarimas dėl paliaubų ir politinio konflikto Ukrainoje sureguliavimo yra tik taktinis Rusijos žingsnis, po kurio bus eilinis puolimas, specialioje LRT Televizijos laidoje „LRT forumas“ sakė Ukrainoje dirbantis Rusijos žurnalistas Jevgenijus Kiseliovas.
Jevgenijus Kiseliovas
Jevgenijus Kiseliovas / Nuotr. iš „YouTube“

Pasak jo, daugelis ukrainiečių į susitarimą reaguoja atsargiai ir santūriai, o ir jis pats neturi pagrindo šaukti „Valio“.

„Nenorėčiau leistis į daugybę pasirašyto susitarimo detalių ir svarstyti, kad jį pasirašė ne tie, kas tarėsi – apie tai irgi kalbama: derėjosi Hollande'as, Merkel, Putinas ir Porošenka, o pasirašė visai kiti žmonės, vadinamosios trišalės Minsko grupės nariai, – sakė J.Kiseliovas. – Koks bebūtų susitarimas, ir net jei visi jo punktai bus išpildyti, Putinas liks valdžioje ir Rusija liks tokia, kokia ji yra pastaraisiais metais. 15 metų Putino valdymo pastaruoju metu pavertė Rusiją šalimi, kuri, mano nuomone, kelia realią grėsmę Europos saugumui ir artimiausiems kaimynams, įskaitant Lietuvą, Latviją, Estiją, Lenkiją. Sąrašą galima ir pratęsti Tai šalis – tiksliau, ne šalis, o jos vadovybė, kuri dabar bando sulaužyti dabartinę Europos tarptautinio saugumo sistemą. Sulaužyti žaidimo taisykles, kurių laikosi civilizuotas pasaulis, ir primesti naujas taisykles“.

15 metų Putino valdymo pastaruoju metu pavertė Rusiją šalimi, kuri, mano nuomone, kelia realią grėsmę Europos saugumui ir artimiausiems kaimynams.

J.Kiseliovas įsitikinęs, kad antrasis Minsko susitarimas – taktinis žingsnis prieš eilinį puolimą.

„V.Putinas ir jo režimas, nepriklausomai nuo to, kokie susitarimai pasirašyti Minske, mano giliu įsitikinimu, išlieka grėsme Europai, Europos Sąjungai, NATO, grėsme Vakarų civilizacijai – niekur nuo to nepabėgsime. Anksčiau ar vėliau šie susitarimai bus sulaužyti – manau, V.Putino ir Rusijos valdžios pusės. Šių susitarimų pasirašymas yra grynai taktinis žingsnis, ir dabar jie galvos tik apie tai, kaip šiuos susitarimus pažeisti, kaip juos apeiti, kaip pereiti į eilinį puolimą“, – mano J.Kiseliovas.

Pasak jo, V.Putinas negali leisti Ukrainai tapti Europos civilizacijos dalimi, nes tai būtų jo paties politinės mirties pradžia.

„Sėkminga Ukraina – tai siaubingas dalykas V.Putinui. Nes jeigu demokratinės, į Europos civilizaciją orientuotos Ukrainos projektas pasirodys esąs sėkmingas, V.Putinui tai bus žiauriausias pralaimėjimas. Tam tikra prasme tai bus jo politinės mirties pradžia. Jis pasistengs to neleisti“, – sakė J.Kiseliovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius