Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

J.Lužkovo atsistatydinimas gali būti paskelbtas jau kitos savaitės pradžioje

Rusijos sostinės Maskvos vadovo Jurijaus Lužkovo atsistatydinimas gali būti paskelbtas jau kitos savaitės pradžioje, rašo šalies žiniasklaida, užsimindama, kad po to sostinės mero ir miesto vyriausybės pirmininko postai gali būti atskirti.
Jurijus Lužkovas
Jurijus Lužkovas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip praneša „Novaja gazeta“, Jurijus Lužkovas, būdamas atostogose, jau suderino valdžios Maskvoje perdavimą.

Tokį pranešimą taip pat išspausdino laikraštis „Kommersant“, kuriame, remiantis šaltiniu, sakoma, kad po J.Lužkovo atsistatydinimo Maskvos mero ir vyriausybės pirmininko postus užims du skirtingi žmonės.

Kaip rašoma, sostinės galva gali tapti federalinės valdžios atstovas, pavyzdžiui, vicepremjeras ir Rusijos vyriausybės kanceliarijos vadovas Sergejus Sobianinas, o Maskvos vyriausybei vadovauti gali būti paskirtas politikas, turintis didelį ūkinio darbo patyrimą sostinėje, pavyzdžiui, dabartinis Žemutinio Naugardo gubernatorius Valerijus Šancevas.

Tokius duomenis šaltinis pranešė ir laikraščiui „Novaja gazeta“. Ten, tiesa, pabrėžiama, jog J.Lužkovo atsistatydinimas dar nerodo, kad jis išeina į pensiją. Galimas dalykas, jam bus paskirtas naujas darbas, artimas jo dabartiniam statusui.

Laikraščiui „Kommersant“ Kremlius atsisakė komentuoti šią informaciją, o premjero Vladimiro Putino sekretorius spaudai Dmitrijus Peskovas tik pažymėjo, kad Maskvos meras tebėra J.Lužkovas, o visa kita tik spėliojimai.

Be S.Sobianino, žiniasklaidoje tarp pretendentų į Maskvos mero postą dar minimas pirmasis vicepremjeras Igoris Šuvalovas ir prezidento reikalų valdytojas Vladimiras Kožinas.

O į sostinės vyriausybės vadovo postą, be V.Šancevo, minima dar Maskvos vicemero Jurijaus Rosliako kandidatūra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius