-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 26 /09:59

Johnas Kerry paragino dėl papildomų sankcijų Rusijai apsispręsti kuo greičiau

JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry trečiadienį pareiškė, kad papildomos sankcijos Rusijai priklausys nuo jos tolesnių veiksmų Ukrainoje ir paragino dėl sankcijų apsispręsti kuo greičiau.
JAV sekretorius Johnas Kerry
JAV sekretorius Johnas Kerry / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip skelbia naujienų agentūra „Reuters“, anot J.Kerry, JAV lyderiai ketina aptarti, ar Minsko susitarimai yra įgyvendinami, ar „bandyta kitais būdais užtikrinti taiką“.

Mes artėjame prie kritinio momento. B.Obama bendradarbiauja su savo komanda ir Angela Merkel. Kartu bus rastas būdas, kaip tinkamiausiai reaguoti į situaciją, – pridūrė JAV valstybės sekretorius.

Minsko susitarimai dėl paliaubų turėjo įsigalioti vasario 15 d., tačiau Rusija ir jos kolaborantai tęsė kovą su Ukrainos kariais ir užėmė Debalcevę.

Vis dėlto pastebima, kad kai teroristų kontroliuojamose Rytų Ukrainos teritorijose pamažu atitraukiama sunkioji ginkluotė. Kijevas kol kas neskuba atsakyti tuo pačiu, baimindamasis naujų teroristų apšaudymų.

Trečiadienį J.Kerry paragino kuo greičiau apsispręsti dėl papildomų sankcijų Rusijai.

„Planas B yra griežtesnės sankcijos Rusijai ir tolimesnė pagalba Ukrainai“, – sakė J.Kerry, pridurdamas, kad JAV prezidentas Barackas Obama konsultuosis su Vokietijos kanclere Angela Merkel, kuri kartu su Prancūzijos prezidentu Francois Hollande'u tarpininkavo Minske, pasirašant paliaubų sutartį su Rusijos ir Ukrainos prezidentais Vladimiru Putinu ir Petro Porošenka.

„Mes artėjame prie kritinio momento. B.Obama bendradarbiauja su savo komanda ir Angela Merkel. Kartu bus rastas būdas, kaip tinkamiausiai reaguoti į situaciją“, – pridūrė JAV valstybės sekretorius.

Sergejus Lavrovas: „Minsko susitarimo nenori įgyvendinti Vakarai“

JAV ir Europos Sąjunga, grasindamos naujomis sankcijomis Rusijai, dangsto savo nenorą, kad būtų įgyvendinti vasario 12-ąją Minske pasirašyti susitarimai, kuriais siekiama užbaigti konfliktą Rytų Ukrainoje, pareiškė Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas.

„Kalbant apie pareiškimus, išsakytus Vakarų veikėjų, tarp jų (JAV valstybės sekretoriaus) Johno Kerry ir (Europos Vadovų Tarybos pirmininko) Donaldo Tusko, kurie grasino naujomis sankcijomis Rusijai, manau, kad viską labai lengva paaiškinti: jie stengiasi kurstyti isteriškas nuotaikas, atitraukti dėmesį nuo būtinybės vykdyti Minsko susitarimus, o už tokių raginimų slepiasi tų šalių ir organizacijų – JAV ir ES – nenoras siekti to, dėl ko buvo susitarta Minske vasario 12 dieną“, – sakė S.Lavrovas ketvirtadienį Maskvoje surengtoje spaudos konferencijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius