Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Johnas Kerry ragina ES nepamesti galvos po netikėto britų sprendimo

JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry pirmadienį paragino Europos Sąjungos valstybes „nepamesti galvos“ ir nebūti „kerštingoms“, Britanijai netikėtai nusprendus pasitraukti iš 28 valstybių bloko.
JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry
JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry / „Scanpix“/AP nuotr.

Lankydamasis Briuselyje JAV diplomatijos vadovas sakė, kad „labai svarbu pagrindinį dėmesį skirti tam, kad šiame pereinamame etape niekas nepamestų galvos, nesiimtų neapgalvotų veiksmų“.

Pasak jo, Vašingtonas ir Europa visų pirma privalo „ieškoti būdų išsaugoti tą stiprybę, kuri pasitarnaus mus suvedusiems bendriems interesams ir vertybėms. Ir būtent tai yra svarbu“.

J.Kerry taip pat pabrėžė, kad, nepaisant ketvirtadienį britų priimto sprendimo, bendros vertybės gali būti išsaugotos, o Vašingtojui labai svarbu, kad išliktų „stipri ES“.

„Jungtinėms valstybėms rūpi stipri ES, – sakė jis. – Šių kartu susibūrusių valstybių stiprybės dėka mes galime pasiekti gerų dalykų“.

J.Kerry pareiškimas nuskambėjo prieš jam išvykstant į Londoną susitikti su atsistatydinančiu britų premjeru Davidu Cameronu ir užsienio reikalų sekretoriumi Philipu Hammondu.

Kitą dieną vyksiančiame ES lyderių susitikime Briuselyje, kuriame dalyvaus ir D. Cameronas, bus svarstomos Britanijos išstojimo iš Bendrijos procesas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius