Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JT Saugumo Taryba sutarė dėl Sirijos veiksmus smerkiančio teksto

Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos šalių ambasadoriai trečiadienį sutarė dėl teksto, kuriuo smerkiamas Sirijos vyriausybės susidorojimas su protestuojančiais žmonėmis.
Sirijos piliečiai siekia išsivaduoti iš represyvaus, šalį valdančio B.al-Assado režimo
Sirijos piliečiai siekia išsivaduoti iš represyvaus, šalį valdančio B.al-Assado režimo / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tekste, kurį ketinama balsavimu patvirtinti vėliau trečiadienį, „smerkiami Sirijos valdžios plačiai pasireiškę žmogaus teisių pažeidimai ir jėgos panaudojimas prieš civilius“, matyti naujienų agentūros AFP gautoje šio teksto kopijoje.

Sutarta pareiškime neminėti nuorodos į JT Žmogaus teisių tarybos tyrimą, atliktą po kovo mėnesio Sirijoje vykusio valdžios smurto, per kurį, manoma, žuvo daugiau kaip 1400 žmonių.

Tekste „Sirijos valdžia raginama visapusiškai gerbti žmogaus teises ir laikytis savo įsipareigojimų pagal galiojančią tarptautinę teisę. Kaltieji dėl smurto turi už tai atsakyti“.

Saugumo Taryba taip pat „atkreipia dėmesį“ į prezidento Basharo al-Assado pažadus vykdyti reformas ir „apgailestauja, kad trūksta pažangos jų įgyvendinime, bei ragina Sirijos vyriausybę vykdyti savo įsipareigojimus“.

Padarius pakeitimus, Rusija atsisakė savo prieštaravimo, ir Rusijos ambasadorius Jungtinėse Tautose Vitalijus Čiurkinas pavadino naująjį tekstą „subalansuotu“.

15 šalių JT Saugumo Taryba nėra paskelbusi jokios rezoliucijos ar sutartinio pareiškimo dėl Sirijos nuo kovo 15 dieną šioje šalyje vykusių protestų prieš B.al-Assadą.

Tarybos veiksmus lig šiol blokavo Rusija, Kinija ir dar kelios valstybės, tvirtinusios, kad tai galėtų atvesti prie Vakarų valstybių surengtos karinės intervencijos, panašios kaip buvo Libijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius