Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JT vadovas sako esąs sukrėstas dėl Izraelio reido prieš humanitarinę pagalbą vežusius laivus (nuotraukos)

Jungtinių Tautų (JT) generalinis sekretorius Ban Ki-moonas pirmadienį pareiškė esąs sukrėstas dėl Izraelio pajėgų įvykdyto žmonių gyvybių nusinešusio reido prieš laivų grupę, gabenusią humanitarinės pagalbos siuntą į Gazos ruožą, ir pareikalavo nuodugniai ištirti šį incidentą.
Izraelio karinis laivynas
Izraelio karinis laivynas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Esu sukrėstas pranešimų apie žuvusius ir sužeistuosius laivuose, gabenusiuose atsargas į Gazos ruožą“, – JT vadovas sakė spaudos konferencijoje, atvykęs į Ugandą atidaryti svarbios konferencijos dėl Tarptautinio baudžiamojo teismo (TBT).

„Aš smerkiu šį smurtą“, – pridūrė Ban Ki–moonas po to, kai viena Izraelio televizija pranešė, kad per Izraelio karių reidą galėjo žūti apie 19 palestiniečius remiančių aktyvistų, daugiausia Turkijos piliečių.

„Gyvybiškai svarbu atlikti nuodugnų tyrimą ir tiksliai nustatyti, kaip įvyko šis kraujo praliejimas“, – pabrėžė jis.

„Manau, kad Izraelis privalo skubiai pateikti išsamų paaiškinimą“, – JT vadovas sakė tuojau po to, kai savo kalboje pagyrė „naują atskaitingumo amžių“, kurio pradžią paženklino TBT įkūrimas 2002 metais.

Hagoje įsikūręs tribunolas, prie kurio Izraelis nepriklauso, yra pirmasis pasaulyje nuolatinis teismas, turintis mandatą patraukti atsakomybėn asmenis, įvykdžiusius karo nusikaltimų, nusikaltimų žmoniškumui ir prisidėjusius vykdant genocidą.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius