Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Judėjimo FEMEN aktyvistės Amerikoje nuoga krūtine stojo ginti judėjimą „Užimk Volstritą“

Moterų judėjimo FEMEN Amerikos skyrius surengė akciją Volstrite Niujorke, protestuodamas prieš valdžios represijas prieš judėjimo „Užimk Vostritą“ („Occupy Wall Street“) aktyvistus.
„Femen“ aktyvistės.
„Femen“ aktyvistės. / „Scanpix“ nuotr.

Kaip praneša judėjimo spaudos tarnyba, FEMEN aktyvistės Amerikoje pasirodė ketvirtadienį pusnuogės policijos apsuptoje gatvėje ir okupavo Volstritą savo žaibišku protesto sambūriu„.

Merginos su plakatais rankose ir laisvės karūnomis ant galvų pareikalavo, kad Amerikos policija pasitrauktų už piliečių aktyvistų palapinių miestelio ribų. Policija nustūmė į šalį FEMEN aktyvistes.

„FEMEN smerkia protestuotojų iškeldinimą iš centrinio Niujorko parko ir reikalauja miesto vadžios ir policijos veiksmų, konstitucinių teisių ir žodžio laisvės nepaisymo tarptautinio pasmerkimo. FEMEN Amerikos skyrius smerkia Niujorko policijos brutalų požiūrį į moteris, kurios buvo išvarytos iš Zuccotti parko ir areštuotos„, – sakoma pranešime.

Kai pažymima pranešime spaudai, FEMEN Amerikos skyriaus aktyvistėms žinomi šiurkštaus elgesio su areštuotomis moterimis policijos skyriuose faktai.

“Judėjimas „Užimk Volstritą“ kilo Jungtinėse Valstijose rugsėjį protestuojant prieš korporacijų godumą ir įkvėpė keliasdešimties tokių pačių akcijų rengėjus visame pasaulyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius