Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Julija Tymošenko išvežta iš tardymo izoliatoriaus į koloniją

Ukrainos ekspremjerė ir opozicijos lyderė Julija Tymošenko penktadienį buvo išvežta iš Kijevo tardymo izoliatoriaus į Charkovo Kačianovkos koloniją, praneša „5 kanalas“, remdamasis Ukrainos valstybine penitenciarine tarnyba.
Julija Tymošenko
Julija Tymošenko / AFP/„Scanpix“ nuotr.

J.Tymošenko išvežta 5 valandą ryto iš tardymo izoliatoriaus. Prieš išvažiavimą ją apžiūrėjo gydytojai, kurie priėjo prie išvados, kad jos sveikatos būklė leidžia ją vežti.

„J.Tymošenko vežti buvo paskirtas mikroautobusas su visais patogumais (biotualetas, praustuvė, dvi sofos). Drauge buvo išsiųsti visi jai priklausantys daiktai (12 lagaminų), jie buvo sukrauti į atskirą automobilį“, – sakoma pranešime.

Informacija, kad J.Tymošenko vežama neįgaliųjų vežimėlyje, neatitinka tikrovės. Tai yra prasimanymas, siekiant sukelti nepagrįstą užuojautą dėl jos sveikatos būklės, praneša spaudos tarnyba.

Nuvažiuoti į Kačianovkos koloniją iš Kijevo trunka tris valandas, pažymi „Ukrainskaja pravda“.

Kaip jau pranešta, Kijevo Pečiorų rajono teismas 2011 metų spalio 11 dieną nuteisė J.Tymošenko 7-erių metų laisvės atėmimo bausme už įgaliojimų viršijimą pasirašant sutartis dėl dujų su Rusija 2009 metais

Be to, J.Tymošenko uždrausta trejus metus užimti pareigas valstybės tarnyboje. Teismas taip pat patenkino bendrovės „Naftogaz Ukrainy“ ieškinį J.Tymošenko, pagal kurį ji turi atlyginti bendrovei daugiau kaip 1,5 mlrd. grivinų žalą.

Kijevo apeliacinis teismas paliko nuosprendį be pakeitimų.

Šiuo metu Valstybinės mokesčių tarnybos mokesčių milicija tiria J.Tymošenko baudžiamąją bylą, susijusią su bendrovės „Ukrainos bendrosios energetikos sistemos“ veikla.

Dar vieną baudžiamąją bylą dėl valstybės garantijų bendrovei „Ukrainos bendrosios energetikos sistemos“ tiria Ukrainos saugumo tarnyba. Be to, J.Tymošenko iškelta dar viena byla, kurios tyrimas jau baigtas – dėl „greitosios pagalbos“ automobilių pirkimo ir dėl „Kioto protokolo“.

J.Tymošenko yra tardymo izoliatoriuje nuo 2011 metų rugpjūčio 5 dienos.

Labdaros organizacijos „Caritas“ duomenimis, Ukrainoje veikia 13 moterų pataisos kolonijų, kuriose yra daugiau kaip 10 tūkst. moterų, tarp jų maždaug 7 tūkst. moterų, turinčių vaikų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius