Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 27 /17:26

Julija Tymošenko kandidatuos Ukrainos prezidento rinkimuose

Ukrainos opozicijos lyderė ir buvusi premjerė Julija Tymošenko ketvirtadienį paskelbė, jog varžysis pirmalaikiuose prezidento rinkimuose, kurie vyks gegužės 25 dieną.
Julija Tymošenko
Julija Tymošenko / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Pirmalaikiai valstybės vadovo rinkimai rengiami praėjusį mėnesį žlugus Viktoro Janukovyčiaus režimui, kurį rėmė Kremlius.

„Ketinu kandidatuoti į Ukrainos prezidentus“, – sakė 53 metų ekspremjerė žurnalistams.

J.Tymošenko pasiūlė kitiems kandidatams į prezidento postą rinkiminės agitacijos metu „atsisakyti reklamos ir pakeisti ją sąžiningais debatais“.

„Yra ne tiek jau daug lyderių, kurie sugebėtų oligarchinę sistemą paversti dideliu verslu. Tačiau aš sugebėčiau tai padaryti, ir tokiu būdu verslas išgyventų“, – apie savo sugebėjimus sakė J.Tymošenko.

Ji teigė sieksianti Ukrainos vienybės ir tvirtino, kad Rusija ir toliau tęs agresiją, kuri šalies rytus ir pietus gali paversti situacija, panašią į Krymo aneksiją. „Aš tikiu, kad galiu sukurti galingą gynybą, šiuolaikinę armiją. Aš tikiu, kad mes susigrąžinsime Krymą“, - sakė ji.

Ketinu kandidatuoti į Ukrainos prezidentus, – sakė 53 metų ekspremjerė žurnalistams.

J.Tymošenko, kuri praėjusį mėnesį, po V.Janukovyčiaus nuvertimo, buvo paleista iš kalėjimo, teigė, jog pelnė moralinę teisę sakyti, kad kovos su korupcija.

Pasak J.Tymošenko, ji ketina per partijos „Batkivščyna“ („Tėvynė“) suvažiavimą kovo 29 dieną prašyti delegatų iškelti jos kandidatūrą į prezidentus.

Naujas jos iškilimas į viešojo gyvenimo pirmąsias gretas reiškia vienos labiausiai Ukrainos politinę sceną skaldančių figūrų sugrįžimą. Ja ir žavimasi kaip demokratijos simboliu, ir bjaurimasi kaip savanaudiška manipuliuotoja su neaiškia praeitimi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius