-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jungtinėms Valstijoms netinka būti aklavietėje dar dvejus metus, sako B.Obama

JAV prezidentas Barackas Obama, vis dar įskaudintas didžiulio demokratų pralaimėjimo Kongreso rinkimuose, pareiškė penktadienį, kad Jungtinės Valstijos negali sau leisti dar dvejus metus murdytis aklavietėje, kai kitos šalys, kaip Kinija, žengia pirmyn.
Barackas Obama
Barackas Obama / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

B.Obama ragina „atidėti politikavimą į šalį“ bei laikosi taikinamojo tono su pergalę laimėjusiais respublikonais; jis sako esąs pasirengęs išklausyti jų mintis, kaip paspartinti kol kas vangų ekonomikos atsigavimą ir darbo vietų kūrimą.

„Mes negalime dar dvejus metus kapstytis aklavietėje. Kitos šalys, kaip Kinija, nėra ramios, tai ir mes neturime ramintis. Mes privalome eiti pirmyn“, – kalbėjo B.Obama žurnalistams prieš leisdamasis į 10 dienų kelionę po Azijos šalis.

Ką tik vyriausybė paskelbė, jog spalį buvo didesnis negu tikėtasi užimtumo didėjimas, nors jis ir neišjudino 9,6 procento siekiantį nedarbą.

Nepatenkinti vangia ekonomika rinkėjai savo balsavimu per Kongreso rinkimus antradienį skaudžiai niuktelėjo B.Obamai ir jo demokratams.

JAV prezidentas naujausius nedarbo skaičius pavadino „padrąsinančia naujiena“ bet kartu pažymėjo, jog dar daug reikia nuveikti, kad padaugėtų darbo vietų; todėl jis paragino respublikonus veikti kartu su juo.

Penktadienį kalbėdamas žurnalistams B.Obama pakartojo kai kuriuos ankstesnius savo pasiūlymus dėl mokesčių mažinimo verslininkams, įsigyjantiems naują įrangą, investavimo į mokslo tyrimus ir vystymąsi.

Jis taip pat sakė, jog būtina įvesti tolygų mokesčių mažinimą viduriniajai klasei ir išplėsti nedarbo draudimą.

„Taip pat visiškai aišku, kad viena iš esminių priemonių darbo vietų kūrime yra atverti rinkas Amerikos prekėms, pagamintoms Amerikos darbininkų“, – pažymėjo B.Obama ir pridūrė, jog siekiama padvigubinti JAV eksportą.

„Tai yra taip pat ir priminimas, kad svarbiausia mūsų laukianti konkurencija bus ne tarp demokratų ir respublikonų“, – sakė jis pabrėždamas konkurenciją su užsieniu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius