Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jungtinėse Valstijose kiaulių gripu apsikrėtusiųjų jau 642

JAV patvirtintų susirgimų kiaulių gripu skaičius trečiadienį išaugo 30 proc. – nuo 403 iki 642, užsikrėtusiųjų užregistruota dar trijose valstijose. Mirusiųjų nuo šios ligos – jau du, nurodoma šios dienos pranešime.
Kiaulių gripas toliau plinta.
Kiaulių gripas toliau plinta. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ligų kontrolės ir prevencijos centras pranešė, kad (A) H1N1 virusu užsikrėtusiųjų nustatyta šiose trijose valstijose: Vašingtono valstijoje – devyni, Havajuose – trys, Oklahomoje – vienas.

Kiaulių gripo atvejų dabar patvirtinta jau 41 valstijoje, taip pat nuo šios ligos mirė pirmas JAV pilietis, tiksliau pilietė – į ketvirtą dešimtį įkopusi moteris „su chroniškais neryškiais negalavimais". Ji mirė pirmadienį Teksaso ligoninėje.

Tai antras mirties nuo šios ligos atvejis, užfiksuotas Jungtinėse Valstijose (praėjusį mėnesį Teksase mirė meksikiečių vaikas) bei antras ne Meksikoje, kuri laikoma šios ligos židiniu.  

Tuo tarpu Meksikos valdžia pranešė, kad mirusių nuo kiaulių gripo žmonių sąrašas pailgėjo nuo 29 iki 42, tačiau tvirtina, jog blogiausia – jau praeityje.

Antradienį Ligų kontrolės ir prevencijos centro vadovas Richardas Besseras pareiškė, jog kiaulių gripo atvejų 44 valstybėse tikriausiai yra daugiau kaip 700. Jis spėja, kad virusas išplis po visas JAV valstijas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius