Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jungtinėse Valstijose nusižudė nuversto Irano šacho sūnus (video)

Velionio Irano šacho jauniausiasis sūnus nusižudė Bostone, prislėgtas sielvarto dėl tėvo netekties ir padėties savo tėvynėje, antradienį pranešė jo šeima.
Farah Pahlavi, Irano šacho našlė su sūnum Ali Reza
Farah Pahlavi, Irano šacho našlė su sūnum Ali Reza / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Iranas

„Su didžiuliu sielvartu norime informuoti savo tėvynainius apie princo Ali Rezos Pahlavi (Alio Rezos Pahlavio) mirtį“, – šacho vyriausiasis sūnus Reza Pahlavi paskelbė savo tinklalapyje.

Princas nurodė, kad jo 44 metų broliui, kuris studijavo Harvardo universitete, buvo sunku susitaikyti su politiniais neramumais gimtajame Irane.

„Kaip ir milijonai jaunų iraniečių, jis buvo smarkiai sutrikdytas visų negandų, ištikusių jo mylimą tėvynę, taip pat sunkios naštos ankstyvoje jaunystėje netekus tėvo ir sesers“, – rašo Reza Pahlavi.

 „Jis daugelį metų stengėsi įveikti savo sielvartą, tačiau galiausiai palūžo ir 2011 metų sausio 4–osios vakarą savo rezidencijoje Bostone atėmė sau gyvybę“, – pridūrė princas.

Ali Reza Pahlavi, jauniausias iš penkių šacho vaikų, į Jungtines Valstijas atvyko dar būdamas paauglys, per 1979 metų islamo revoliucijos neramumus.

1984 metais jis baigė Prinstono universitetą, o 1992–aisiais įgijo magistro laipsnį Kolumbijos universitete.

A.R.Pahlavi nebuvo vedęs. Pastaruoju metu jis studijavo filologiją ir iranistiką aspirantūroje Harvardo universitete Keimbridže, Masačusetso valstijoje.

Priešingai nei jo vyresnis brolis, Ali Reza vengė dėmesio, kai Iraną krėtė masiniai protestai, išprovokuoti prezidento Mahmoudo Ahmadinejado perrinkimo 2009 metų birželį vykusiuose rinkimuose, kuriuos aptemdė kaltinimai dėl didelio masto klastojimo.

Ali Rezos tėvas, buvęs šachas Mohammadas Reza Pahlavi, buvo nuverstas per 1979 metų islamo revoliuciją, ir šeima persikėlė gyventi į Jungtines Valstijas.
Nuverstas šachas 1980 metų liepą mirė; jis palaidotas Kaire.

Šacho jauniausia dukra princesė Leila Pahlavi mirė 2001–aisiais. 31 metų moters kūnas buvo aptiktas viešbutyje Londone. Tyrimo metu buvo nustatyta, kad ji mirė perdozavusi receptinių vaistų ir kokaino.

Tuo metu britų žiniasklaida rašė, kad princesė daug metų kovojo su valgymo sutrikimais, jautė nenumaldomą tėvynės ilgesį ir buvo dažnai varginama depresijos priepuolių.

Šacho vyriausiasis sūnus Reza Pahlavi, kuris Jungtinėse Valstijose gyvena nuo 1984–ųjų, daug keliauja po pasaulį, stengdamasis atkreipti visuomenės dėmesį į padėtį islamiško režimo valdomame Irane.

Iš gyvenimo pasitraukęs Ali Reza Pahlavi paliko vyriausiąjį brolį, motiną, seserį Farahnaz ir įseserę Shahnaz.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius