Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jungtinėse Valstijose paskelbta nepaprastoji padėtis sveikatos apsaugos sferoje

JAV valdžia, reaguodama į kiaulių gripo protrūkį kaimyninėje Meksikoje, sekmadienį paskelbė nepaprastąją padėtį sveikatos apsaugos sferoje.
Janet Napolitano Baltuosiuose rūmuose paaiškino, kokių priemonių bus imtasi kovoje su kiaulių gripu.
Janet Napolitano Baltuosiuose rūmuose paaiškino, kokių priemonių bus imtasi kovoje su kiaulių gripu. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

JAV nacionalinio saugumo sekretorė Janet Napolitano pabrėžė, kad šis sprendimas yra standartinė procedūra, leisianti valdžiai panaudoti visas būtinas priemones kovai su pavojinga liga. Pavyzdžiui, iš valstybės rezervo išskirta 12 mln. dozių vaistų nuo gripo, kurias esant reikalui bus galima perduoti į valstijas, kuriose kils tokių vaistų poreikis.

Sekmadienį JAV buvo užfiksuota jau 20 patvirtintų susirgimo kiaulių gripu atvejų penkiose valstijose: Niujorko, Kalifornijos, Teksaso, Ohajo ir Kanzaso. Pareigūnų teigimu, susirgimų daugės.

Manoma, kad Meksikoje nuo kiaulių gripo jau mirė 81 žmogus. Tiesa, virusologinių patvirtinimų, kad mirtį sukėlė kiaulių gripo virusas, yra tik dėl 20 atvejų. Dar 1300 žmonių Meksikoje paguldyti į ligoninę. Keturi susirgimo atvejai taip pat užfiksuoti Kanadoje. Daugelyje kitų šalių įtartinai nesveikuojantys žmonės guldomi į gydymo įstaigas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius