Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jutos valstijos mokykloje per plauką išvengta kruvinų šaudynių

JAV vakarinėje Jutos valstijoje ketvirtadienį pastabių tėvų dėka buvo išvengta tragedijos, kai šie, atkreipę dėmesį į įtartiną sūnaus elgesį ir supratę, kad jis išėjo iš namų su šeimos šratiniu šautuvu bei pistoletu, atskubėjo į jo mokyklą ir atėmė iš vaikino ginklus, pranešė policija.
Jutoje per plauką išvengta žudynių mokykloje
Jutoje per plauką išvengta žudynių mokykloje / „Scanpix“/AP nuotr.

Vaikino motina ir tėvas į Jutos šiaurėje esančio Bauntifulo miesto mokyklą atvyko, kai jų sūnus jau buvo užėjęs į klasę ir paleidęs seriją šūvių į lubas. Laimei, jis nieko nesužeidė, tik lubose pramušė lėkštutės dydžio skylę, sakė Bauntifulo policijos vadovas Tomas Rossas.

Įtariamasis taip pat buvo nukreipęs šratinį šautuvą sau į kaklą, nurodė T.Rossas.

Vaikinas nieko nesakė, kai mokytoja ir vienas iš 26 klasėje buvusių moksleivių bandė jį įtikinti nebešaudyti. Kaip tik tuo metu į klasę užėjo jo tėvai, kurie išsivedė sūnų į koridorių, sakė policijos vadovas.

T.Rossas džiaugėsi, kad tėvai laiku pastebėjo, jog kažkas yra ne taip, ir ėmėsi veiksmų. Tačiau jis nepatikslino, kas konkrečiai tėvams sukėlė įtarimų.

Policija nurodė, kad vaikinas į Miulerio Parko mokyklą atėjo vilkėdamas ilgą paltą, po kuriuo slėpė šratinį šautuvą ir dvi dėžutes šovinių. Ginklu į kitus moksleivius jis nesitaikė.

15-metis moksleivis Danas Fowersas naujienų agentūrai AP pasakojo, kad ginklais nešinas paauglys į klasę užėjo praėjus kelioms minutėms nuo pamokos pradžios ir į lubas paleido virtinę šūvių. Tuomet į klasę įbėgusi moteris pagriebė iš jo ginklą ir liepė jam liautis.

Pasak D.Fowerso, moteris numetė ginklą ant grindų ir išstūmė vaikiną į koridorių.

„Buvo tikrai baisu, – sakė D.Fowersas. – Tas jo žvilgsnis... Atrodė, lyg jis norėjo kažkam pakenkti.“

Įsikišus tėvams, mokytoja paskambino pagalbos telefonu ir netrukus į mokyklą atvyko netoliese buvęs policijos pareigūnas, kuris moksleivį sulaikė.

Ši mokykla yra už maždaug 20 km į šiaurę nuo Solt Leik Sičio. Ją lanko apie 840 septintos, aštuntos ir devintos klasių moksleivių.

Bauntifule gyvena apie 44 tūkst. žmonių, dauguma jų – mormonai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius