Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Muamaras Kadhafi per TV Vakarų šalių lyderius pavadino hitleriais ir musoliniais

Libijos vadovas Muamaras Kadhafi sekmadienį specialiai Libijos televizijai įrašė kreipimąsi į pasaulį.
Muamaras Kadhafi
Muamaras Kadhafi / „Scanpix“ nuotr.

M. Kadhafis, jau šeštadienį sublizgėjęs spalvinga leksika ir išvadinęs Vakarų pajėgas „užpuolikais kryžeiviais“, sekmadeinį taip pat neieškojo žodžio kišenėje.

M.Kadhafi teigė, kad Libija tapo pragaro ugnimi agresoriams. Jo žodžiais tariant, Vakarų valstybių vadovai žlugs taip, kaip žlugo Hitleris ir Musolinis. 

Libijos diktatorius tvirtino, kad Libijos liaudis ginkluojasi, atidaryti visi ginklų sandėliai, kova bus tęsiama, o priešas nugalėtas. Tuomet visas pasaulis virs socialitinės Libijos Džamachirija.

Kadhafis Italiją, JAV, D.Britaniją ir Prancūziją pavadino išdavikėmis, kurios dar visai neseniai palaikė draugiškus santykius su Tripoliu.

„Bengazis dar iškels žaliąsias vėliavas, o mes niekad nežūsime, niekad nepasiduosime ir neleisime Vakarams užgrobti mūsų naftos. Osama bin Ladenas sudavė Vakarams smūgį, o Libija juos nugalės“, – sakė M.Kadhafi.

M.Kadhafi teigimu, Libija koalicijos karinius veiksmus vertina kaip „neteisėtą įsiveržimą į suverenios valstybės teritoriją ir vadina tai teroristiniu aktu“.

Vakarų pajėgoms iš oro ir jūros pradėjus karinius veiksmus prieš Libijos lyderio Muamaro Kadhafi pajėgas, Tripolis šeštadienį pareikalavo skubiai sušaukti Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Tarybos posėdį.  Be to, Libija šeštadienį pareiškė, jog prasidėjus Vakarų puolimui Tripolis JT Saugumo Tarybos rezoliuciją, kuria reikalaujama, kad jo pajėgos nutrauktų ugnį, laiko nebegaliojančia.

Afrikos sąjunga palaiko Muamarą Kadhafi

Afrikos Sąjungos (AS) grupė Libijos klausimams sekmadienį paragino „nedelsiant sustabdyti“ visas atakas prieš Libiją, kur JAV, Didžioji Britanija ir Prancūzija pradėjo karo veiksmus prieš Muamaro Kadhafi pajėgas.

Po daugiau kaip keturias valandas trukusio susitikimo Mauritanijos sostinėje Nuakšote grupė taip pat paprašė Libijos valdžios užtikrinti „humanitarinę pagalbą tiems, kuriems jos reikia“, ir „užsieniečių, tarp jų – Libijoje gyvenančių Afrikos emigrantų, apsaugą“.

AS grupė pabrėžia būtinybę įvykdyti „reikalingas politines reformas, kad būtų eliminuotos dabartinės krizės priežastys“.

VIDEO: Message of defiant Colonel Gadhafi on Libyan TV

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius