Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaire rasto negyvo italų studento palaikai pargabenti į Italiją

Egipto oro uosto pareigūnai sakė, kad italų studentas, rastas negyvas šią savaitę viename Kairo priemiesčių, lėktuvu išgabentas į Italiją.
G.Regeni  išgabentas į Italiją
G.Regeni išgabentas į Italiją / „Scanpix“/AP nuotr.

Italijos užsienio reikalų ministras Paolo Gentiloni anksčiau šeštadienį Amsterdame sakė žurnalistams, kad studento Giulio Regeni kūnas bus pervežtas į Romą, o iš ten į kitą Italijos miestą – Triestą.

Italijos naujienų agentūra ANSA pranešė, kad Italijos prokuratūra nurodė atlikti skrodimą, tiriant G.Regeni mirties priežastį.

G.Regeni dingo Egipte sausio 25 dieną, kai šalyje buvo minimos autokratą Hosni Mubaraką nuvertusio sukilimo penktosios metinės.

Jis buvo rastas trečiadienį griovyje prie kelio Kairas-Aleksandrija vakariniame Spalio 6-osios priemiestyje ir buvo atpažintas jį pažinojusių žmonių. Doktoranto veide ir kojose nustatytos nudegimo cigarete žymės, daugybė žaizdų kitose kūno vietose, tad tyrėjai neabejoja, kad jis buvo nužudytas.

Britanijos Kembridžo universiteto informacija rodo, kad G.Regeni buvo Politikos ir tarptautinių studijų katedros doktorantas.

Jis studijavo arabų kalbą ir literatūrą, yra kilęs iš Fiumičelo miestelio Italijos šiaurės rytuose.

G.Regeni atvyko į Kairą rinkti medžiagos disertacijai ir paskutinį kartą buvo matytas sausio 25 dieną, kai išėjo iš savo namų sostinės priemiestyje, ketindamas važiuoti metropoliteno traukiniu į miesto centrą susitikti su draugu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius