-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaklaraiščio neryšėjęs Naujosios Zelandijos parlamentaras išvarytas iš posėdžio

Naujosios Zelandijos Maorių partijos lyderis Rawiri Waititi iš parlamento salės buvo išvarytas dėl to, kad atsisakė užsirišti kaklaraištį.
Rawiri Waititi
Rawiri Waititi / Facebook.com

Kaip rašo BBC, diskusijų salėje klausimus užduoti leidžiama tik kaklaraiščius ryšintiems parlamentarams. Naujosios Zelandijos Atstovų rūmų pirmininkas Trevoras Mallardas kolegai iš Maorių partijos neleido užduoti klausimo. R.Waititi pabandžius pasisakyti antrą kartą, jis buvo vėl nutrauktas ir paprašytas salę palikti.

Išeidamas politikas pabrėžė, kad bėda — ne kaklaraištis, o kultūrinė tapatybė. Kaklaraiščius maorių politikas sieja su priespauda ir yra įvardijęs juos kaip „kolonijinę kilpą“. Politiko kaklą puošia tradicinis akmeninis pakabutis.

Jo kolegė Debbie Ngarewa-Packer bandė bendrapartietį užstoti, tačiau nesėkmingai.

Dar prieš nemalonų incidentą tviteryje politikas patalpino bendrą savo ir kolegės nuotrauką, bei pasidžiaugė netrukus pradėsiantis darbus.

Tiesa, tai ne pirmas toks akibrokštas. Dar pernai R.Waititi iš Atstovų rūmų pirmininko išgirdo, kad bus pašalintas iš Parlamento, jeigu neryšės kaklaraiščio.

Vos tapęs parlamentaru politikas atskleidė savo požiūrį į šį reikalavimą. „Nuimkite tą kilpą nuo mano kaklo, kad aš galėčiau dainuoti savo dainą“, — sakė pirmojoje kalboje.

T.Mallardas yra sakęs, kad pritartų galiojančių reikalavimų keitimui, bet tam, anot jo, prieštarauja dauguma parlamento narių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius