Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kalifornija džiūsta: vandens telkiniai nuseko iki rekordinio lygio

Daugeliui Kalifornijos regionų 2013-ieji tapo sausiausiais metais istorijoje. Išdžiūvusios vietovės nuo vandens trūkumo kenčia ir šiemet – sausio mėnesį valstijoje buvo paskelbta sausra.
Oroville ežeras
Oroville ežeras / Kalifornijos vandens departamento nuotr.

Sausį buvo paskelbta, kad sniego tirpsmo vandens (kuris sudaro maždaug trečdalį viso vandens, pavasarį naudojamo miestuose ir ūkiuose) yra vos penktadalis įprasto kiekio.

Tam, kad pademonstruotų beveik katastrofišką sausrą valstijoje, Kalifornijos vandens departamentas išplatino Oroville ir  Folsom ežerų nuotraukas, kuriose vandens telkiniai nufotografuotas 2011 metais ir 2014-ųjų sausį.

Kritikai visgi teigia, kad nėra teisinga lyginti ežero nuotraukas, darytas liepos mėnesį (kai tirpdamas sniegas iš Sierra kalnų pripildo rezervuarus) su sausio mėnesio vaizdu, kai sniegas tebesilaiko kalnuose.

Departamento atstovas spaudai Dougas Carlsonas pripažino, kad nuotraukos iš to paties metų laiko būtų vertingesnės, tačiau pabrėžė, kad dirbtinio Folsom ežero užpildymo palyginimas yra vis tiek be galo svarbus – taip žmonės gali suvokti tikrąjį sausros mastą.

Ir iš tikrųjų – po dvejų sausų metų Kalifornijos vandens telkiniai yra nusekę iki žemiausio lygio šiame amžiuje.

Sausio 16 dieną Folsom ežeras lyginant su vidutiniu vandens lygiu sausio mėnesį, buvo užpildytas tik 35 proc. Paskutinį kartą mažiau vandens rezervuare buvo tik 1991 metais (vos 16 proc.). 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius