-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kalifornijoje protestuotojai susirėmė su neonacių eitynių dalyviais

Kalifornijos administracinėje sostinėje Sakramente dešimt žmonių buvo sužeisti, iš jų du – kritiškai, per sekmadienį įvykusį protestuotojų susirėmimą su baltaisiais ultranacionalistais, kurie ruošėsi surengti eitynes prie vietos Kapitolijaus pastato, pranešė pareigūnai.
Per susirėmimą pralietas kraujas
Per susirėmimą pralietas kraujas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kalifornijos kelių policijos pareigūnas George'as Granada sakė, kad apie 30 prieš imigrantus nusistačiusių baltųjų viršenybės šalininkų, priklausančių vadinamajai Tradicionalistų darbininkų partijai (TWP), sekmadienį apie vidurdienį rinkosi į eitynes. Juos pasitiko apie 400 protestuotojų ir galiausiai prasiveržė smurtas.

Žmonėms mėginant pasišalinti iš tos vietos, įsiplieskė mažesnių muštynių, pridūrė G.Granada.

Kovą per Kalifornijos mieste Anaheime įvykusius susirėmimus tarp baltųjų viršenybės šalininkų grupuotės Kukluksklano narių ir jų priešininkų buvo subadyti trys žmonės.

Pareigūnai aiškinasi aplinkybes, bet kol kas niekas nebuvo suimtas.

Kaip rašo laikraštis „The Sacramento Bee“, susirėmimai, per kuriuos dalis žmonių buvo subadyti, įsiplieskė tarp 25 neonaciai, gavę leidimą protestuoti prie Kapitolijaus vakarinių laiptų, buvo pasitikti daugiau negu 150 anarchistų ir „antifašistų“.

Po to protesto Tradicionalistų darbininkų partijos lyderis Matthew Heimbachas savo pranešime, kurį paskelbė televizija CNN, sakė, kad „antifašistai naudojo peilius, butelius, plytas ir betono gabalus, nudaužytus statybvietėje“.

„Kai jie užpuolė, mūsų vyrai gynėsi, kad nuvarytų užpuolikus“, – pridūrė jis.

Sakramento ugniagesių departamento atstovas Chrisas Harvey sakė, kad devyniems vyrams ir vienai moteriai, 19–58 metų amžiaus, prireikė medikų pagalbos dėl durtinių ir kirstinių žaizdų, nubrozdinimų ir sumušimų. Dviejų subadytų žmonių sužalojimai kėlė pavojų gyvybei, pažymėjo Ch.Harvey.

Pietų neturtingųjų teisės centras nurodo, kad TWP buvo įkurta praeitais metais kaip Tradicionalistų jaunimo tinklo, siekiančio „indoktrinuoti moksleivius ir studentus į baltųjų nacionalizmą“, politinis sparnas“.

M.Heimbachas sakė dienraščiui „The Los Angeles Times“, kad sekmadieninį mitingą organizavo jo grupė ir seserinė organizacija „Golden State Skinheads“.

Pasak jo, per susirėmimus vienam subadytam eitynių dalyviui buvo pažeista arterija, o šeši priešingos stovyklos protestuotojai taip pat buvo subadyti.

Kovą per Kalifornijos mieste Anaheime įvykusius susirėmimus tarp baltųjų viršenybės šalininkų grupuotės Kukluksklano narių ir jų priešininkų buvo subadyti trys žmonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius