-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kalifornijos gubernatorius Schwarzeneggeris pranašauja JAV prezidento Obamos perrinkimą

JAV demokratai gali patirti skaudų smūgį per artėjančius kadencijos vidurio rinkimus, tačiau respublikonas Kalifornijos gubernatorius Arnoldas Schwarzeneggeris mano, jog šalies prezidentas demokratas Barackas Obama veikiausiai bus perrinktas kitai kadencijai.
Arnoldas Schwarzeneggeris
Arnoldas Schwarzeneggeris / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip rašo Vokietijos savaitraščio „Der Spiegel“ tinklalapis, gubernatorius argumentuoja, kad Respublikonų partija šiuo metu nepajėgi iškelti kandidato, kuris būtų pajėgus varžytis su B.Obama.

A.Schwarzeneggeris pareiškė esantis įsitikinęs, kad po dvejų metų dabartinis šalies vadovas bus perrinktas, net jeigu konservatyvieji respublikonai iškovotų pergalę lapkritį vyksiančiuose Kongreso rinkimuose.

„Manau, kad Obama liks antrai kadencijai“, – gubernatorius sakė „Der Spiegel“.

Akivaizdu, kad Kalifornijai vadovaujantis respublikonas netiki, jog jo partijai pavyktų rasti kandidatą, pajėgų įveikti B.Obamą. Jeigu demokratai netektų dabartinės daugumos Atstovų Rūmuose, kaip prognozuoja daugelis ekspertų, toks scenarijus iš tiesų padidintų demokrato prezidento perrinkimo galimybę, teigia A.Schwarzeneggeris.

„B.Obama gali visa tai stebėti atsipalaidavęs, žinodamas, kad vėliau jis atsidurs daug geresnėje pozicijoje“, – sakė jis.

Respublikonai per savo kampaniją nusprendė ypač akcentuoti nepritarimą B.Obamos pastangomis priimtoms JAV sveikatos apsaugos sistemos reformoms ir tikriausiai sieks jas atšaukti po rinkimų lapkritį.

Tačiau A.Schwarzeneggeris gina prezidentą nuo Respublikonų partijos kritikos.

„Konservatoriai turėjo daug metų Vašingtone, kad prastumtų savo reformas, – sakė gubernatorius. – Tačiau kas nutiko respublikonų sveikatos apsaugos sistemos reformai?“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius