Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kalifornijos žudikas Syedas Rizwanas Farookas – kas tylų šeimos žmogų išvedė iš proto?

Kalifornijoje, San Bernardine, surengtų žudynių, per kurias žuvo 14, o sužeista 17 žmonių, kaltininku laikomas 28-erių Syedas Rizwanas Farookas. Kas nutiko, kad ramus, pamaldus, tylus, už higieną atsakingas vyras čiupo ginklus, bombas ir puolė žudyti? Ar tai buvo teroro aktas, ar kas kita?
Paviešinta įtariamojo S.Farooko nuotrauka. 
Paviešinta įtariamojo S.Farooko nuotrauka.  / „Twitter“ nuotr.

Šaudynės įvyko Kalifornijoje, San Bernardino mieste, trečiadienį apie 21 Lietuvos laiku. Patvirtinta, kad 14 žmonių žuvo, dar 17 buvo sužeista. Šaudyta žmonių su negalia centre  „​Inland Regional Center“​.

Užpuolikai vilkėjo kariškas uniformas, po šaudynių pabėgo juodu visureigiu. Jie buvo ginkluoti „​Kalašnikovo“​ automatais. Daugiau nei po keturių valandų operacijos vienas užpuolikas nukautas, maždaug po pusvalandžio nukautas dar vienas.

Pagrindinis įtariamasis S.Farookas, nušautas per gaudynes, dirbo „​Inland Regional Center“, kur ir įvykdytas nusikaltimas. Drauge su juo žuvo 27 metų Tashfeen Malik. Jos ryšys su S.Farooku kol kas neaiškus.

Teigiama, kad S.Farookas dalyvavo centro kalėdiniame vakarėlyje, su kažkuo susipyko ir išėjo. Netrukus grįžo ginkluotas ir ėmė šaudyti į savo kolegas.

Iš dokumentų matyti, kad S.Farookas, dirbęs aplinkos higienos srityje, per metus gaudavo 53 437 JAV dolerių atlygį.

Buvusi jo kolega pareiškė, kad jis 2014 m. toje pat vietoje dalyvavo tokiame pat kalėdiniame vakarėlyje, rašo „Los Angeles Times“. „Jis buvo labai tylus. Aš jam sakydavau „labas“ ir „iki“, bet mes niekada nesikalbėdavome. Jis nedaug kalbėdavo“, – sakė buvusi S.Farooko kolegė. Jos teigimu, S.Farookas neseniai grįžo iš atostogų, kurių buvo pasiėmęs dėl vaiko gimimo.

„New York Daily News“ paskelbė interviu su „žmogumi, kuris teigė esąs S.Farooko tėvas“. Leidinys neskelbia šio žmogaus vardo. „Aš nieko negirdėjau“, – sakė vyras, pridūręs, kad jo sūnus yra medicinos darbuotojas.

„Jis vedęs, turi vaiką. Mes su juo nesame artimi, nes esame išsiskyrę su jo motina, sūnus buvo su ja, o ji nenori manęs matyti“, – sakė žmogus, vadinantis save S.Farooko tėvu. Jis pabrėžė, kad S.Farookas buvo „labai religingas musulmonas“.

Įtariamojo giminaitis Farhanas Hanas teigė esąs ištiktas šoko ir nežino, kas S.Farooką galėjo pastūmėti tokiam beprotiškam nusikaltimui: „Aš negaliu išreikšti žodžiais savo gedulo dėl to, kas nutiko. Net negaliu įsivaizduoti, kodėl jis tai padarė“.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius