Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaltinamieji Politkovskajos nužudymo byloje tarę paskutinį žodį kaltais neprisipažino

Kaltinamieji „Novaja gazeta“ apžvalgininkės Anos Politkovskajos nužudymo byloje gavę paskutinį žodį teisme, pareiškė norintys, kad tikrieji kaltininkai būtų surasti.
Ana Politkovskaja
Ana Politkovskaja / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Rusija

Agentūros korespondentas pranešė, kad trečiadienį Maskvos apygardos teisme baigėsi teisminiai ginčai. Po to paskutinis žodis buvo suteiktas teisiamiesiems.

A.Politkovskajos nužudymu kaltinamas Džabrailas Machmudovas pareiškė, kad niekada nebūtų ryžęsis tokiam nusikaltimui: „Pažindami mane, niekas, tuo labiau tikras brolis nebūtų to man pasiūlę“.

Pasak prokurorų duomenų, D.Machmudovas pavežė savo brolį Rustamą, kurio paieška paskelbta, iki nusikaltimo vietos.

„Jeigu tai padarė kas nors iš mūsų, tebūnie prakeiktas kiekvienas iš mūsų“, – pareiškė D.Machmudovas.

Kreipdamasis į nukentėjusiuosius, A.Politkovskajos vaikus, D.Machmudovas pasakė: „Motina-brangiausias žmogus. Norėčiau, kad jūs rastumėte tiesą ir sužinotumėte, kas tai padarė“.

Jo brolis Ibrahimas Machmudovas, irgi kaltinamas šioje byloje, pareiškė, kad nėra susijęs su šiuo nusikaltimu.

Šioje byloje teisiamas dėl kito epizodo Rusijos federalinės saugumo tarnybos (FST) darbuotojas Pavelas Riaguzovas kreipdamasis į prisiekusiuosius sakė: „Tai ne pramoginė televizijos laida, bet tikras gyvenimas. Jums reikės priimti ne paprastą, o sudėtingą sprendimą“.

Nukentėjusiems jis pasakė, kad teisiamieji yra jų „sąjungininkai“, siekiantys išsiaiškinti A.Politkovskajos žmogžudystę.

„Dabar mano gyvenimo tikslas – surasti kaltuosius“, – pažymėjo P.Riaguzovas. Jis dar pridūrė, kad „nors iš kalėjimo, nors iš zonos ar katorgos aš noriu, kad kai kurie žmonės atsiprašytų, ir esu įsitikinęs, kad taip ir įvyks“.

„Man norėtųsi papasakoti apie kai kuriuos oligarchus ir jų draugus teisėtvarkos organuose, tačiau, tai, greičiausiai, padarysiu vėliau“, – sakė P.Riaguzovas.

Po teisiamųjų kalbų teisėjas paskelbė bylą stebintiems prisiekusiesiems pertrauką iki rytojaus, vasario 19 dienos. Jis pridūrė, kad ketvirtadienį posėdis bus ilgas ir be pertraukų.

Kitame posėdyje teisėjas turėtų pasakyti kalbą prisiekusiesiems, o šie po užsidarys pasitarimų kambaryje, kad pasitarę paskelbtų savo verdiktą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius