Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kamerūne traukinio katastrofos aukų išaugo iki 70, sužeistųjų yra apie 600

Kamerūne šeštadienį į dviejų pagrindinių miestų ligonines paguldyta daugiau kaip 600 sužeistųjų, stengiantis išgelbėti kuo daugiau gyvybių po perpildyto keleivinio traukinio katastrofos, nusinešusios daugiau kaip 70 gyvybių.
Traukinio avarija
Traukinio avarija / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ant bėgių ties Eseka tebeguli lavonai, gelbėtojai tebeieško sužeistų ir negyvų žmonių. Sužeistieji vežami į ligonines sostinėje Jaundėje ir Dualos uostamiestyje, į kurį šis traukinys važiavo, sakė pareigūnai, kai prezidentas paskelbė ateinantį pirmadienį gedulo diena visoje šalyje.

„Reiškiu nuoširdžiausią užuojautą šios katastrofos aukų artimiesiems“, – parašė oficialioje feisbuko paskyroje prezidentas Paulis Biya.

Artimiausia nuo katastrofos vietos Esekos ligoninė turi tik 60 lovų, sakė transporto ministras Edgardas Alain Mebe Ngo'o.

„Prašau visų padvigubinti pastangas gelbėjant sužeistųjų gyvybes“, – sakė jis.

Eseka yra už 125 km į vakarus nuo Jaundės.

Gelbėtojai ir ligoninių pareigūnai nurodė, kad žuvusiųjų yra 73, o valstybinis radijas minėjo, jog žuvo daugiau kaip 75.

Traukiniu važiavo apie 1300 žmonų, nors vietų tebuvo tik 600. Keleivių buvo ypač daug nes naktį iš ketvirtadienio į penktadienį dėl smarkių liūčių sugriuvo tiltas kelyje, jungiančiame Jaundę ir Dualą. Dėl to susisiekimas kelių transportu tarp abiejų miestų buvo paralyžiuotas, tad daugiau keleivių rinkosi traukinius.

Minėtas geležinkelis yra vienas judriausių šalyje. Jis taip pat priklauso vienam pagrindinių Vidurio Afrikos prekybos maršrutų, jungiantis šalį su priėjimo prie jūros neturinčiu Čadu ir Centrinės Afrikos Respublika.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius